fbpx
Skip to main content
BMW i3 u tunelu

BMW bi Toyotin vodonični pogon za i3

Foto: newspress.co.uk/ilustracija
Najverovatnija je razmena znanja dva proizvođača: Toyota daje tehnologiju iz FCV-a, a BMW onu iz i8.

Interkontinentala je, ali nije raketa. Evropska je i azijska, a nije Rusija. U pitanju je saradnja između BMW i Toyote, koja je blizu nove dimenzije. Naime, nemačka firma je na korak do početka rada na vodoničnom pogonu koji bi pokretao i3, u vodonični pogon je nešto u čemu je Toyota najnaprednija.

Nova verzija i3 planira se za 2016. godinu, a pogon putem hemijskog elementa koji je najprisutniji u Sunčevom sistemu bio bi onaj koji je Toyota usadila u skorašnji FCV. Kreg Skot, visoki operativac japanske firme, izjavio je da je realna razmena znanje između dva partnera u okviru koje bi Toyota dala tehnologiju vodoničnog pogona, dok bi BMW zauzvrat do znanje koje je izgradilo i8 i pomogao Toyotin model LFA.

- Mnogi danas rade na razvoju pogona putem ćelija vodonika. Izuzetno nam je milo da je BMW izabrao baš nas - rekao je Skot.

Koliko bi vodonični i3 mogao da košta, za sada nije poznato. Kao indikator bi mogao da posluži Toyotin FCV koji će u Sjedinjenim Državama koštati 69.000 dolara, odnosno nešto preko 51.000 evra. Autonomija hoda japanskog automobila, čije ime će najverovatnije biti Mirai, iznosi oko 480 kilometara, dok će do stotke trošiti oko 10 sekundi.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd