fbpx
Skip to main content
Nezim Halilović Muderis

SARAJEVSKI IMAM POZVAO NA LINČ VUČIĆA? "Molim Alaha da uništi njihovu vlast, njihove porodice i zatre im trag"

Foto: Youtube Printscreen
SA REČI NA DELA: Ovako je dan pre pokušaja atentata na premijera Srbije govorio glavni imam sarajevske džamije Nezim Halilović Muderis, koji je bacao kletve besan nakon debakla u SB UN!

On je zatražio od Alaha da kazni one koji su lobirali protiv rezolucije o Srebrenici, pa čak i da "zatre trag" njihovim porodicama.

U hutbi o temi "Dvadeset godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Žepe i Goražda", Halilović je naveo da ta rezolucija u Savetu bezbednosti UN nije usvojena zbog veta koji je na "temelju žestokog lobiranja Srbije i Republike Srpske" uložila Rusija, ocenivši da "nije šala poubijati 8.372 nedužna Bošnjaka i Bošnjakinje" i da to nije običan zločin "već dobro isplanirani i provedeni genocid koji traje".

"Zato sa ovog mubarek mesta i u ovom mubarek danu prizivam Alahovo prokletstvo na zločince i njihove pomagače, na lobiste protiv rezolucije o Srebrenici i izlobirane i molim Alaha da uništi njihovu zločinačku i nasilnu vlast i da uništi njih i njihove porodice, ponizi ih i na Zemlji im zatre svaki trag i učini ibretom  za one koji pameti imaju", rekao je Halilović.

"Nek im Alah pošalje neizlečivu bolest"

Halilović, koji je i rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH, istakao je da je siguran da će Alah "svojom moći i voljom srušiti entitet sazdan na zločinu i genocidu i da će zločince ostaviti bez poroda i pomena".

"Neka je prokletstvo na izvršioca ovog zločina, na sve one koji su na bilo koji način učestvovali u genocidu u zaštićenim zonama, a posebno Srebrenici i na one koji su trebali i mogli, a nisu sprečili zločin! Molim Alaha da zločince i njihove porodice zabavi teškim i neizlečivim bolestima i neimaštinom i da ih učini ibretom za sve one koji ne veruju", istakao je glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu.

On je napomenuo i da je "odgovornost međunarodne zajednice po pitanju zločina u Srebrenici neupitna", te pozvao "braću i sestre" na budnost i oprez jer im se "istorija već stoljećima iznova ispisuje krvlju nevinih Bošnjaka", prenose internet portali.

"Gospodaru, pomozi nam da sačuvamo svetlo islama, upiši među šehide ubijene nedužne Bošnjake Srebrenice, Žepe i Goražda i ostale nevino ubijene Bošnjake, kazni zločince još na ovome svetu i ostavi ih bez poroda i pomena, sačuvaj nas iskušenja koja ne možemo podneti, oprosti nam grehe i počasti nas u dženetu, društvom poslanika, iskrenih, šehida i dobrih ljudi", istakao je Halilović.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd