fbpx
Skip to main content
Bora Stanković

BORA STANKOVIĆ: FIBA se ne šali!

Foto: MN Press
Počasni predsednik KSS upozorava na moguće posledice

MalobrojniI su oni koji veruju da će FIBA ispuniti pretnje suspenzijom nacionalnih timova zemalja čiji se klubovi priklone Evrokupu umesto Ligi šampiona, nedavno promovisanom klupskom takmičenju pod okriljem Svetske košarkaške federacije.

Među njima nije legendarni Borislav Stanković, počasni generalni sekretar FIBA, koji u razgovoru za "Novosti" kaže da ne veruje da jedna takva organizacija preti praznom puškom.

- Mislim da se radi o veoma ozbiljnim pretnjama, koje će FIBA sprovesti u delo ukoliko se ne pronađe neko rešenje. Tu se radi o pitanju kuda ide sport, odnosno o tome ko će voditi glavnu reč: sportske organizacije ili društva koja imaju novac. Vidimo da je situacija eskalirala do krajnjih granica i pokretanja sudskih sporova, ali se na sudovima ne može naći rešenje. Veliki sam pesimista u tom pogledu. Svojevremeno sam otišao iz FIBA, razočaran odnosom klubova prema savezima i odnosom saveza prema FIBA. Bio je to prvi korak ka katastrofi...

Košarkaški savez Srbije podržao je projekat Lige šampiona, ali je prepustio klubovima da se sami opredele da li će igrati u takmičenjima pod jurisdikcijom Evrolige ili FIBA. Međutim, takav stav mogao bi da rezultira izbacivanjem nacionalnog tima iz kvalifikacija za Evrobasket 2017, pošto je u ovom trenutku samo FIBA Evropa izašla sa konkretnim merama. O sankcijama vezanim za predstojeće Olimpijske igre u Riju naknadno će odlučivati Bord FIBA.

- Nama je činiti da ne činimo ništa - savetuje Bora Stanković, ujedno i počasni predsednik KSS. - Naš sportski i materijalni uticaj je veoma mali, tako da je najbolje da ne preduzimamo ništa i sačekamo da vidimo u kom pravcu će se situacija odvijati. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Ogi's picture

Ogi

Mož da bidne ne mora da znači

0 | 0

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd