Skip to main content
Nikola i Ljilja

NJEN SVET SE SRUŠIO 26.NOVEMBRA: Kad čujete Ljiljinu i Nikolinu priču, zaboleće vas srce!

Foto:privatna arhiva
Povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, podsećamo vas na priču koja je pravi primer surovosti ove borbe, ali i hrabrosti i dece i roditelja.

Ljiljani se svet srušio 26.novembra, kada je njenom sinu Nikoli otkriven tumor karlice. Ostala je bez posla, ali za sina, koga jedino ima, ali i on nju, bori se kao lavica.

Mesecima su Nikolu bolela leđa, a iza te boli krila se strašna istina, otkrivena na magnetnoj rezonanci pre nešto više od dva meseca. Od tada je Ljiljana non stop uz svog sina, sjajnog tinejdžera, vedrog duha, iako vodi tešku, bitku života.

Nikola ima karcinom karlice, sa metastazama na plućima, i prima hemoterapiju na Institutu za onkologiju. Ljiljana je uz njega 24 sata, pa je onemogućena da radi. Ranije se za egzistenciju borila čisteći stanove po Beogradu, a sad mora biti uz Nikolu:

- To je vreme koje moram da provedem s njim. On ima samo mene, ja samo njega, nemam na koga da se oslonim da bude uz dete. Na hemoterapiji sam sa njim, a onda kući kad dođemo, posledice hemoterapije su neprijatne, moram da budem uz njega. Ponekad i svaki dan idemo da vadi krv, do Beograda i nazad - kaže nam Ljiljana koja stanuje u Staroj Pazovi.

Nikola i Ljilja
Foto:privatna arhiva

Između serija hemoterapija, Nikoli samo pet, šest dana život bude koliko toliko normalan, ali Ljiljana nam kaže da se Nidžo ne predaje:

- Pozitivan je, vedar, ima podršku drugara, devojke, drži se - priča nam majka, koja nam objašnjava da troškove hemoterapije pokriva osiguranje, ali da sva alternativna sredstva, drugačija ishrana, put do Beograda - koštaju, a da je ona onemogućena da zaradi za svoje jedino blago, sina Nikolu.

Nikola
Foto: privatna arhiva

Koliko su je uputili, mada definitivan odgovor čeka, Nikola će ući u program transplatacije matičnih ćelija, što će otvoriti novu nadu za ovaj dvojac, koji život nije poštedeo najteže borbe.

Ljiljana se zahvaljuje na pomoći Nikolinim drugarima, koji su i organizovali turnire ne bi li finansijski pomogli Nikolinu borbu.

Ukoliko želite da bilo kojim iznosom pomognete Nikoli i njegovoj mami, dobrodošla je uplata bilo kog iznosa na žiro račun: 160 - 5800100678130 – 21 ime: Vulinović Ljiljana.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd