Skip to main content
Botoks tretman

Botoks zabluda: Nećete izgledati bolje!

Nova studija je pokazala da botoks, omiljen u svetu poznatih, ne čini da izgledate bolje. Ovo je prvo istraživanje o tome da li ubrizgavajuće kozmetičke procedure zaista doprinose zdravijem, podmlađenom i atraktivnijem izgledu.

Kada su im pokazane slike žena koje su imale botoks tretman, 150 volontera je procenilo da izgledaju manje privlačno nego pre intervencije.

Botoks deluje tako što blokira hemijske poruke mozgu, koje se odnose na kontrakcije mišiće.
Vremenom nervi regenerišu sposobnost da puste hemijski signal, dozvoljavajući mišićima da povrate funkciju, za što obično treba nekoliko meseci.

Estetski hirurg iz Londona, koji je predvodio istraživanje smatra da je pomeranje mišića u oblasti oka od izuzetne važnosti za izražavanje empatije. Obrve žena koje su učestvovale u istraživanju bile su spuštene nakon botoks tretmana, a podočnjaci su im bili opušteniji – zato nisu izgledale baš tako dobro.

S obzirom da su mišići lica povezani, kada 'zamrznete' jedan deo, možete da opustite drugi, zbog čega dolazi do 'visećeg' efekta tog dela. Kako starimo, gubimo volumen gornjeg dela lica, a dobijamo ga u donjem, što dovodi do mlitavosti.

Botoks je odličan ukoliko se koristi u manjim dozama u predelu očiju i čela, a većim u donjem delu lica i vratu, smatraju stručnjaci. Njegov efekat je korisniji u oblikovanju lica, nego kao tretman protiv bora.

(Daily Mail)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd