Skip to main content
Leksus

Brutalan dizajn malog avanturiste: Svemirac za gradske potrebe (FOTO, VIDEO)

Foto: Newspress.co.uk
Leksus je aktuelni Salon automobila u Ženevi iskoristio da predstavio svoj "LF-SA" koncept malog automobila agresivnog dizajna koji, ako uđe u serijsku proizvodnju treba da konkuriše Miniju i Audiju "A1".

Predsednik Leksusa za Evropu, Alan Utenhoven je na premijeri izjavio: "Ovo je najkompaktniji Leksus ikada. SA je skraćenica za malog avanturistu (small adventurer)".

Iz kompanije su dodali da je ovaj koncept zapravo vežba za dizajnere da razmišljaju o budućnosti i kako privući mušterije segmentu malih gradskih automobila.

Leksus
Foto: Newspress.co.uk

Izvršni direktor Toyote za Evropu Didier Liroj je povodom konkurancije u segmentu rekao: "Mnogi premijum brendovi su odlučili da prave male modele, poput Audi "A1", BMW "serije 1" i Minija. Mi smo zaključili, ako želimo da se takmičimo sa njima, moramo da ponudimo nešto drugačije", rekao je on.

Leksus
Foto: Newspress.co.uk

Ako reakcije publike budu pozitivne, serijski model će se u proizvodnji najranije pojaviti 2018. godine, a u ponudi će se smestiti ispod  "CT" modela koji je najprodavaniji Leksus na starom kontinentu.

Leksus
Foto: Newspress.co.uk

Iako zvanično nije potvrđeno, izgleda da će serijska varijanta "LF-SA" koncepta biti ponuđena isključivo sa hibridnim pogonom.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd