fbpx
Skip to main content
Bugatti Veyron

BUGATTI: Hibrid od 1500 KS naslednik Veyrona

Foto: newspress.co.uk/ilustracija
Prvi automobil sa udruženim fosilnim i električnim pogonom u istoriji firme iz Molzhajma.

Bugatti Veyron je sila od automobila. Snagom, pojavom, tehnologijom. E sad, kad smo to apsolvirali, jedna lepa vest za vas. Francuska firma sprema novo, naprednije čudo. Naslednik Veyrona biće Herkul među automobilima. McLaren P1, LaFerrari i Porsche 918 dobiće više nego dostojnog takmaca u zveri od 1.500 "konja".

Ekstremno srčani pogonski stroj iz Veyrona naći će sebi mesta i pod haubom novog modela. Dakle, quad-turbo W16 motor zapremine 16 litara. Ipak, ne bi to bio neki novitet da je istovetan pretku, zar ne? Otuda je Bugatti namerio da pored vazda žednog agregata ugradi i elektromotor i tako sakupi monumentalno visokih 1.500 KS na jednom mestu.

Po svoj prilici, kompanija iz Molzhajma namerila se na svetski rekord za najbrži serijski proizvođen automobil. Hennessey Venom GT, jačine 1.244 KS, postigao je do sada neoborenih 435 km/č, a sa vrha je svrgao upravo Veyronovih 431 km/č.

Očekivano, alzaški proizvođač odlučio se za ograničenu seriju. Četiri stotine i pedeset primeraka biće dika svojim, jasno je - bogatim, vlasnicima.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd