Skip to main content
Saša Čađo, košarkašica Srbije

ČAĐO ZA SRBIJU DANAS: Vratićemo se sa osmehom

Foto: Srbija Danas
Nadam se da ćemo da ostvarimo veliki uspeh, ali ne mogu da kažem dokle možemo da stignemo. U svakom slučaju biće to veliko iskustvo za nas, rekla je srpska košarkašica pred polazak na Svetsko prvenstvo.

Nisu srpske košarkašice navikle da ih u velikom stilu isprate na međunarodna takmičenja. Ipak, u TC „Ušće“ organizovano je druženje sa košarkašicama i njihov ispraćaj na Svetsko prvenstvo koje se od 27. septembra do 5. oktobra održava u Turskoj. Biće to prvo učešće na svetskim prvenstvima pod imenom Srbija, a poslednji put su učestvovale 2002. u Kini.

Na poziciji beka igraće Saša Čađo. Ova 178 cm visoka košarkašica rodom iz Sarajeva igrala je za Hemofarm i Partizan, a sada brani boje rumunske Alba Julije.

Pred polazak u Tursku košarkašice su odigrale dva kontrolna meča protiv Mozambika, koji takođe učestvuje na Svetskom prvenstvu. Utakmice su odigrane u dvorani „Vizura sport“ i obe su pripale Srbiji. Juče je rezultat bio 100:74, a danas 99:53.

- Naporno smo radile tokom priprema. Idemo u Tursku da se borimo i ostavimo srce na terenu. Nadam se da ćemo da ostvarimo veliki uspeh, ali ne mogu da kažem dokle možemo da stignemo. U svakom slučaju biće to veliko iskustvo za nas – rekla je Čađo na početku.

Protivnici u D Grupi au Angola (27. septembar), SAD (28. septembar) i Kina (30. septembar). Prvoplasirana ekipa će se direktno plasirati u četvrtfinale, druga i treća idu u baraž. Grupa u kojoj je Srbija ukršta se sa C Grupom u kojoj su Južna Koreja, Kuba, Australija i Belorusija.

Košarkašice Srbije
Foto: Srbija Danas

- Dobro poznajemo rivale u grupi. Selektor Marina Maljković nas je dobro upoznala sa rivalima. Prvi meč će biti najvažniji. Nedavno smo na pripremama ubedljivo pobedile Angolu, ali to ne mora ništa da znači. Ovo je Svetsko prvenstvo, pa će igrati mnogo bolje i požrtvovanije.

Razgovor sa košarkašicom je prekidan u nekoliko navrata jer su mnoge devojčice htele autogram od Saše i fotografisanje.

- Prija mi pažnja. Na taj način ne samo da popularišemo košarku, već i ženski sport uopšteno. Posle ovoga će nam biti mnogo lakše da se borimo u Turskoj.

Košarkašice Srbije
Foto: Srbija Danas

Nedavno su se košarkaši vratili sa srebrnom medaljom sa Svetskog prvenstva. Malo ko je očekivao da će izabranici Aleksandra Đorđevića da ostvare takav uspeh, a to je uticalo i na samopuzdanje u ženskom nacionalnom timu.

- Srebrna medalja nam je velika motivacija. Oni su svima pokazali da ništa nije nemoguće. Idemo sa pozitivnim mislima i nadam se da ćemo da se vratimo sa osmehom – zaključila je Saša Čađo.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD tenis

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd