fbpx
Skip to main content
Bilal Bosnic

Cela planeta će jednog dana biti Islamska država, pa i Vatikan

Foto: Youtube Printscreen
Za islamističku militantnu grupu “Islamska država Iraka i Levanta” (ISIL) bori se 50 Italijana u čijem je regrutovanju sudelovao vehabijski vođa iz BiH Bilal Bosnić, koji je za italijanske medije potvrdio da je i Vatikan meta islamista.

„Mi muslimani verujemo da će jednog dana čitav svet biti islamska država. Naš cilj je da čak i Vatikan postane muslimansko mesto. Ja možda to neću dočekati, ali doći će takvo vreme“, rekao je Bosnić.
Federiko Lombardi iz papinskog ureda odnosa s javnošću poručuje da “Vatikan za to nije preterano briga” jer pretnja nije ozbiljna.

Međutim, italijanski ministar unutrašnjih poslova Filipo Bubiko poručuje da su Vatikan i Italija ipak u stvarnoj opasnosti. Zato su izdali upozorenje od terorističkih napada.

U posebnoj su opasnosti ambasade, crkve, železničke stanice, luke i aerodromi. Italijani su pre nekoliko dana uhapsili petoricu muškaraca za koje sumnjaju da imaju veze sa ekstremistima iz ISIL-a. Većina muslimanskih ekstremista je sa severa Italije gde ih regrutuje Bilal Bosnić, navode Dnevne.rs.
On je poručio da će jednom ceo svet biti jedna velika muslimanska zemlja, a to uključuje čak i Vatikan.

Pogledajte i: Islamska država - najbogatija teroristička grupa na svetu

15 ISIL-ovih grehova (UPOZORENJE - ne preporučuje se osobama sa slabim srcem)

ISLAMSKA DRŽAVA PORUČILA: ''Spremamo krvav Božić Zapadu!''

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd