fbpx
Skip to main content
Parking za bicikle

Češalj za bicikle od sada u garaži “Masarikova“

Foto: Srbija Danas
Evropsku nedelju mobilnosti JKP “Parking servis“ je obeležio postavljanjem češlja za bicikle u garaži “Masarikova“ čime je realizovao inicijativu Udruženja Ulice za bicikliste i Studija B.

“Parking servis“ kroz uslugu “Parkiraj i bicikliraj“ promoviše alternativne vidova prevoza u našem gradu. Tokom Evropske nedelje mobilnosti, “Parking servis“ omogućio je biciklistima i mesto za parkiranje, zaštićeno od vremenskih neprilika. Parkiralište za bicikle uređeno je u neposrednoj blizini izlazne rampe garaže. Biciklisti treba da se kreću pešačkim koridorom, radi svoje bezbednosti.

Parking za bicikle
Foto: Srbija Danas

Ovom događaju prisustvovali su predsednik Udruženja Ulice za bicikliste Zoran Bukvić, Smiljana Popov novinarka Studija B i član Udruženja Ulice za bicikliste i Danilo Ćurčić iz portala “Bajsologija“.

Parking za bicikle
Foto: Srbija Danas

"Rado smo izašli u susret Udruženju Ulice za bicikliste, a Evropska nedelja mobilnosti je dobra prilika da istaknemo značaj očuvanja životne sredine i damo doprinos udruženjima koja se zalažu za smanjenje zagađenja i gužvi u saobraćaju, u ovom sljčaju, popularizacijom bicikla kao višestruko zdravijeg vida prevoza. Neophodno je obratiti pažnju, radi bezbednosti bicikliste, da pri ulazu i izlazu iz garaže koristi stazu za pešake i gura bicikl do i od češlja za bicikle“, – rekao je Vladimir Bogićević, tehnički direktor “Parking servisa“.

Parking za bicikle
Foto: Srbija Danas

“Parking servis“ kao društveno odgovorno javno preduzeće, kroz svoj projekat “Parkiraj i bicikliraj“, već tri sezone radi na rasterećenju grada od velikog broja automobila time što pruža mogućnost da jedan automobil na ulicama našeg grada zameni jednim električnim biciklom.

Cilj kampanje Evropske nedelje mobilnosti koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra je da podstiče lokalne samouprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja, kao automobila.

Parking za bicikle
Foto: Srbija Danas
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
18 Beograd