fbpx
Skip to main content
Slavlje košarkaša Cibone

CIBONA: Srbi, igramo Evroligu!

Foto: Tanjug
- Dug nam je malo veći od dva miliona evra. Smanjili smo ga za 13 miliona. Sada je prioritet da prema igračima budemo korektni i konkretni. Da njima platimo sve što im dugujemo. To je oko milion. Klupski prioritet je rešavanje blokade i to je veći problem nego pronalazak novca za tim - rekao je Ivica Lovrić, predsednik "vukova".

Senzacionalni pobednik ABA lige košarkaši Cibone u Zagrebu, s danom zakašnjenja proslaviše trijumf i prsten. Najtrofejniji klub naših suseda je odavno u velikom problemu. Finansijskom pre svega i posle brojanja uzastopnih poraza u Evropi, Cibona je u Beograd stigla kao apsolutni autsajder. Iz srpske prestonice se vraća uzdignute glave, s trofejom što ni mnogo boljim generacijama „vukova s Tuškanca“, u onoj velikoj državi, nije polazilo za rukom.

Sekund po završetku ABA lige Beogradom je procurila vest da Cibona nema para i da će Evroligu, kao i ove sezone, gledati preko TV. „Što je babi milo...“, rekli bismo. Usput, ulje je na vatru dodao i trener Cibosa Slaven Rimac rekavši da nije optimista u pogledu Evrolige.

Dario Šarić seče mrežicu
Foto: Tanjug

Tragom ove informacije kontaktiran je i predsednik Cibone Ivica Lovrić, koji je sa saradnicima u Zemunu, u jednom popularnom restoranu obezbedio mesto za slavlja sa kojeg je igračima i malom krugu ljudi poručio da će Cibona igrati Evroligu.

- Srbi se džabe nadaju. Naravno da će Cibona igrati Evroligu. Ovo odgovorno tvrdim – rekao je Lovrić i dodao:

- Dug nam je malo veći od dva miliona evra. Smanjili smo ga za 13 miliona. Sada je prioritet da prema igračima budemo korektni i konkretni. Da njima platimo sve što im dugujemo. To je oko milion. Klupski prioritet je rešavanje blokade i to je veći problem nego pronalazak novca za tim.

Iako je Lovrić spomenuo cifru od dva miliona Zagreb kruži priča da je dug duplo veći. Podsetimo, zbog neisplaćenih prinadležnosti prema bivšim igračima Cibona je od strane FIBA blokirana i ne može da dovodi strance.

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd