fbpx
Skip to main content
Pafrem

Činjenice o parfemima koje ne znate

Foto: Profimedia
Pitanje! Koliko zapravo znate o parfemima s obzirom da oni čine veliki deo vaše svakodnevice?

Ono što znamo svi jeste da komentarišemo o njihovim opojnim mirisima, ali naše znanje se u većini slučajeva tu i završava. Pretstavjamo vam nekoliko veoma interesantnih činjenica o parfemima koje verovatno niste znali.

Parfem
Foto: Profimedia

1. Parfem je loš za vašu kosu! Veliku grešku pravite ako ga prskate na kosu s nadom da će miris duže trajati. Parfem sadrži alkohol što dosta šteti vlasima.

2. Da li ste znali da jedan parfem može mirisati potpuno različito na dve osobe? Istina je, miris vaše kože je jedinstven i on diktira glavnu mirisnu notu koju će parfem prenositi.

3. Kada birate parfem, u boljim parfimerijama obratite pažnju ili od prodavca tražite da između mirisanja raznih parfema pomirišete zrna kafe. Verovatno vam zvuči čudno, ali svaka bolja parfimerija ih ima jer miris kafe najbolje neutrališe mirise u vašem nosu, te ćete moći bez problema da mirišete veliki broj različitih parfema a da vam se ne mešaju njihovi mirisi.

4. Parfem može promeniti vaše ponašanje. Ako se osećate umorno ili ste lenji, parfem to može promeniti. Jak miris će vas trgnuti iz trenutne pospanosti.

5. Neki cvetni parfemi privlače insekte. Pa ako ste rešili da se prošetate parkom, pazite koji parfem prskate na sebe.

6. Ako želite da se miris parfema duže zadrži na vašoj koži, prskajte ga na pulsne tačke – na primer, zglobove ili vrat.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd