Skip to main content
crni luk u čarapi

CRNI I BELI LUK U ČARAPU PA NA SPAVANJE: Videćete šta će se desiti u vašem organizmu

Foto: Facebook/arabyawm
U staroj Engleskoj, ritual čišćenja vazduha od mikroba podrazumevao je upotrebu soka crnog i belog luka, iako su vrlo neprijatnog mirisa.

Predstavnici kineske medicine smatraju da su stopala najznačajniji faktor kroz koji možete uvideti u kakvom je stanju vaše zdravlje. Oni su direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, a sve zahvaljujući meridijanima koji se u njima nalaze i prolaze kroz celo telo.

beli luk na stolu
Foto: Profimedia

Crni i beli luk imaju moć upijanja mnogih bakterija, pa su dobri čistači organizma. Alternativna medicina savetuje da njima izvršite detoksikaciju organizma, tako što ćete iseći crni i beli luk na komade i staviti ih u čarape, pred spavanje. Na stopalima se nalazi oko 7.000 nervnih završetaka koje tokom dana često zapostavljamo, pokušavajući da postignemo sve dnevne obaveze.

Stoga, jedan od najefikasnijih načina za otvaranja tih nervnih završetaka koji vode ka celom telu, jeste upravo pomoću luka. Luk, s druge strane, čisti kožu, a njegova fosforna kiselina (zbog koje plačemo prilikom seckanja luka) u krvotoku čini prava čuda. Ona je glavna u čišćenju organa i ubijanja toksina.

U staroj Engleskoj,  poznat ritual čišćenja vazduha od mikroba podrazumevao je upotrebu soka crnog i belog luka, podseća 24.sata.rs.

Pročitajte i: 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd