fbpx
Skip to main content
Izložba

Crteži Lorana Okroglice

BEOGRAD - Izložba crteža na platnu i papiru francuskog umetnika Lorana Okroglice pod nazivom "The end of biopic" otvorena je večeras u Galeriji Haos.

Ovaj umetnik predstavio je seriju dela koja su na granici između crteža i slike, između apstrakcije i figuracije, a inspirisani su delom Sergeja Čahotina "Silovanje mase putem političke propagande" odnosno principima i mehanizmima medijske manipulacije.

Akademik Vladimir Veličković rekao je da izložba baš ovog umetnika jeste na neki način odstupanje od dosadašnje prakse, pošto su se u Haosu uglavnom predstavljali stariji umetnici i ocenio da je Okroglica umetnik koji zaslužuje pažnju naše javnosti.

"On dodiruje nekoliko parametara na našoj likovnoj sceni: pop art, koji je na izdisaju i strip", rekao je Veličković i dodao da su dela veoma angažovana i moderna.

Okroglic je rođen 1975. godine u Parizu, Francuska. Diplomirao je Master II na katedri Umetnost i umetničke nauke Univerziteta Panteon-Sorbona i na Akademiji likovnih umetnosti (Beaux Arts de Paris), u klasi profesora Veličkovića.

Dobitnik je nagrade za slikarstvo Pjer Karden, stipendije za stvaralaštvo Val de Marn, stipendije Kolin Lefrank i Erazmus stipendije.

Godine 2000. postaje član centra Kaza de Velaskez kao grafičar, slikar i video animator. Radi kao profesor večernjeg akta na Akademiji likovnih umetnosti u Parizu (ENSBA) i kao predavač bakropisa i litografije u Pariskim ateljeima La Glasjer (La Glaciere).

Samostalno je izlagao u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji, kao i na mnogobrojnim grupnim izložbama u Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i Poljskoj.

Izložba će biti otvorena do 9. maja.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
20 Beograd