fbpx
Skip to main content
merenje kilograma

Cupkanje nogom, igranje pramenom kose, čitanje… Evo šta čine vašem telu

Foto: Profimedia
Otkrivamo vam nekoliko neobičnih navika i kako one utiču na naše telo.

Navikli ste da držite razne mukotrpne dijete koje će vam doneti polovične ciljeve, čiji se rezultati vide posle dužeg vremena. Mi vam otkrivamo koje su to zabavne navike koje mogu uticati na vašu liniju.

Kuvajte kod kuće. Ukoliko samo dnevno provedete 40 minuta spremajući ručak, uključujući i čišćenje nereda posle spremanja obroka, izubićete 128 kalorija.

I čitanjem možete izgubiti kalorije, jer oko 65 minuta provedenih nad knjigom može ostraniti i do 100 kalorija. Podsećamo vas da je ono dobro za razvoj vaših mentalnih funkcija.

Devojka čita knjigu
Foto: Profimedia

Koliko puta ste čuli da je stajanje bolje umesto sedenja? Ustanite sa računara i idite da prošetate oko 40 minuta umerenim hodom. Izgubićete preko 120 kalorija.

Istraživanje naučnika Majo klinike u SAD otkrilo je da igranje kosom i cupkanje nogom može vam pomoći da izgubite oko 150 kalorija.

Kupoholičarke će se oduševiti, kada budu čule da isprobavanjem odeće takođe skidaju kalorije. Ako to radite 30 minuta, sagorećete oko 100 kalorija.

U sportskoj ravnoj obući svi hodamo brže i lakše mršavimo. Studije su pokazale da samo 30 minuta hodanja može istopiti i do 100 kalorija. Trudite se da kad god možete, štikle zamenite patikama i sve što treba da obavite obavite peške. 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd