Skip to main content
Skupština

Da li će nova vlada usvojiti novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji?

BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun, izjavio je danas da bi bilo prirodno da sa formiranjem nove vlade bude usvojena nova rezolucija o Kosovu i Metohiji i da će na novoj vladi biti da proceni da li joj je ta rezolucija potrebna.

"Jedan od ključnih problema koji će morati da rešava nova vlada,  jeste proces normalizacije odnosa između Beograda i Prištine",  rekao je Drecun u Jutarnjem programu RTS-a.

Novom rezolucijom o Kosovu i Metohiji bio bi nastavljen proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, otvorila bi se nova pitanja i izvršila korekcije tih odnosa, ali da se pri tom politika prema Kosovu u osnovnim principima i državnim ciljevima ne bi menjala.

"Moraćemo da zajednicu srpskih opština, čije formiranje sledi, postavimo u našem ustavno-pravnom okviru i Beograd mora da vrši snažan pritisak na Prištinu da promeni određeni broj zakona", rekao je Drecun i dodao da mu se čini da su i u Prištini došli do zaključka da moraju da promene skoro 60 zakona.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd