Skip to main content
Ute conversion

Da li je Ute moderni El Camino?

Da li znate šta je to Ute? Zamislite bilo koji sedan samo umesto gepeka dodajte zadnji deo bilo kog pikapa. Eto, dobili ste Ute. Ova vozila izuzetno su popularna u Australiji gde ih poseduje veliki broj servisnih i dostavljačkih službi.

A sada se ovi modeli mogu naći i na američkim drumovima, pre svega zahvaljujući Randy Reese, koji iz Australije uvozi školjke ovih neobičnih automobila, a zatim u njih ugrađuje delove od Chevrolet Caprice, ili ako vam treba više snage, G8 i Pontiac GTO.  Svaki auto se sklapa ručno, a njegovoj kompaniji "Left Hand Ute" treba otprilike dva i po meseca za jedan primerak. Dobar deo tog vremena ode na pribavljanje svih potrebnih dozvola, da bi budući vlasnici mogli bez problema da voze Ute po američkim drumovima. Inače ova vozila dolaze su punim setom svih siguronosnih protokola, kao što su pojasevi, ABS, vazdušni jastuci i slično, bez kojih verovatno ne bi ni smeli da budu na putu.
Kada je započeo ceo posao, najviše problema je imao prilikom obavljanja carinskih formalnosti, jer su američke vlasti bile veoma sumnjičave prema njemu.

Randy je u ovaj posao ušao prilično slučajno. Cela priča je počela pre nekoliko godina, kada je tokom prilično gadnog razvoda, posvetio svu svoju pažnju pravljenju turbo punjača za Hummer H3. Kupac iz Australije ga je ubedio da dođe lično i pomogne mu sa ugradnjom i dok je boravio dole, prvi put se susreo sa ovim neobičnim automobilom i došao na ideju da ga ponudi američkim kupcima.

 

 

 

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd