fbpx
Skip to main content
Kama Sutra u krevetu

DA LI STE ZNALI? Većina Kama Sutre nema nikakve veze sa seksom

Foto: Profimedia
Ako postoji jedna knjiga na čiji pomen bi neko pocrveneo, onda je to Kama Sutra.

Ali, istina je da je veoma mali deo sadržaja posvećen seksualnim pozicijama. Njene stranice pune su uputstava o tome kako bi žena trebala da se ponaša kada njen muž nije tu, kako treba rasporediti nameštaj u kući, kako se ponašati sa tastom i taštom, a postoji i deo posvećen tome kako da muškarac privuče ženu – ako nije previše zgodan.

Kada posmislimo na ovu knjigu, obično nam pada na pamet da je puna detaljnih i šarenih ilustracija seksualnih pozicija za fleksibilne, i instrukcija o tome kako dostići nove nivoe zadovoljstva.

Toga svakako ima među stranicama, ali ne u celoj knjizi – zapravo, čak ni u većem delu. Kama Sutra je zapravo priručnik o ljudskoj seksualnosti, a to je potpuno drugačije.

Knjiga dobija ime po vrlini kojom se najviše bavi – ljubavi. Kama je uživanje u zemaljskim zadovoljstvima i potpuna je samo ako svih pet čula uživaju u nečemu.

Pročitajte još: Idealne poze za jutarnji seks

Dakle, šta sve tamo piše?

Jedna od prvih stvari koje biste naučili je kako živeti čestit život kao normalan građanin. Ima delova posvećenim hobijima (odavanje počasti bogovima, ponašanje na zabavama, održavanje piknika i piće), ali i o nameštanju i uređivanju kreveta, kutija za razne svrhe, sađenja sveća i pravljenja kaveza za ptice. Kama Sutra govori kada se treba brijati, kada treba jesti, koja doba dana su najbolja za trening ptica pevačica i borbenih ptica.

Ptičiji kavez
Foto: Profimedia

Postoje pravila ponašanja na izletu (uvek ići na konju), pravilnom izboru alkohola, kao i o oprezu pri javnom kupanju i plivanju (prethodno isterati opasne zverke iz vode), piše Knowledgenuts.

Kama Sutra predlaže da, kako bi bili srećni u vezi, sve 64 „umetnosti“ u knjizi moraju biti  proučene, usvojene i praktikovane, ali uz to ne treba zapostaviti i druge veštine. Za kompletan život, treba naučiti stvari poput oponašanja, borbe mačem i štapom, skladištenje vode, pravljenje vitraža, tetoviranje, učenje papagaja da govore, umetnost prerušavanja i pravljenje veštačkog cveća.

Kada dođe do romanse, knjiga daje uvid u um žene i sugeriše kako je treba razumeti. Pomalo je bizarno, naravno - primera radi, jedan od načina da se vidi ženska zainteresovanost jeste njena spremnost da stavi šampon na muškarca. Takođe, ako taj muškarac nije preterano privlačan, Kama Sutra ima lek. Postoje liste prašaka i napitaka za telo, kao i bućkuriši koji pomažu opalom libidu.

Dakle, možda i jeste samo u vezi seksa.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
24 Beograd