fbpx
Skip to main content
Ratni avion ''Oluja'' 1915

Dan kada je srpski orao dobio krila (FOTO)

Ratni avion ''Oluj'' 1915 Foto: Wikimedia Commons
Vojno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije obeležavaju svoj dan u znak sećanja na 24. decembar 1912. godine kada je na osnovu odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande.

Ideja o uvođenju vazduhoplova u oružane snage Kraljevine Srbije prvi put se pojavila krajem 19. veka i planirano je da bude ostvarena do 1893. godine. Ipak, prve mere u formiranju vojnog vazduhoplovstva u Srbiji preduzete su tek 1901. godine, kada je kapetan Kosta Miletić upućen u Rusiju na školovanje za pilota balona.

Međutim, uvođenje vojnog vazduhoplovstva u srpsku kraljevsku vojsku teklo je sporo. Tek s izbijanjem Prvog balkanskog rata ono je ubrazno. Tada je u Francuskoj poslato na obuku šest pilota, a kupljeni su i prvi avioni (Blerio XI) na inicijativu vojvode Radomira Putnika.

Prvi srpski avion u Nišu 1912
Aeroplan u Nišu 1912. godine Foto: Wikipedia

Samim tim je Kraljevina Srbija ušla u grupu prvih petnaest zemalja u svetu koje su vazduhoplove uvele u naoružanje i stvorile ratno vazduhoplovstvo, i u prvih pet koje su ga upotrebljavale u ratnim dejstvima. Ono je nastalo i razvijalo se u okviru roda inžinjerije.

Prva vazduhoplovna jedinica srpske vojske - Vazduhoplovna komanda - formirana je u Nišu 24. decembra 1912. godine i u svom sastavu je imala: Aeroplansku eskadrilu, Balonsko odeljenje, Golubiju poštu i Vodoničnu centralu.

Balkanski ratovi

Krajem 1912. godine srpsko vazduhoplovstvo imalo je 12 aviona, što je impozantan broj za to vreme, a prema francuskim kriterijumima odgovarao je ekvivalentu dve eskadrile.

Prvi borbeni letovi srpske avijacije obavljeni su u martu mesecu 1913. godine iznad opsednutog Skadra u kome se Esad paša odupirao opsadi crnogorske vojske. Srpska vojska je Crnogorcima uputila pomoć u artiljeriji i avionima.

Avijacija Vojske Kraljevine Srbije
Avijacija Kraljevine Srbije Foto: Profimedia

Na Skadar su upućena tri aviona "Deperdisen", "Blerio" i "Farman" a piloti su bili: Francuzi Godfroa i Broden, Rus Kirštajn, a od srpskih pilota su bili Ilić, Stanković, Tomić, Jugović i Petrović.

U ovoj operaciji je poginuo narednik M. Petrović i tako postao prva žrtva vojnog vazduhoplovstva. Pored zadataka izviđanja, srpska avijatika je obavila i zadatke bombardovanja Skadra što je bilo prvi put u istoriji srpskog vazduhoplovstva.

Prvi svetski rat

Iscrpljeno u balkanskim ratovima, srpsko vojno vazduhoplovstvo dočekalo je Prvi svetski rat sa skromnim snagama: šest pilota, četiri aviona i dva balona.

U okršaju sa Austrougarima, pripadnici srpske artiljerije su oborili austrijski avion iznad Kragujevca 30. septembra 1915. godine, dana koji je kralj Aleksandar I ukazom odredio za dan Protivavionske artiljerije.

PVO jedinica u Prvom svetskom ratu
PVO jedinice u Prvom svetskom ratu Foto: Profimedia

Posle oslobođenja Srbije od okupatora, vazduhoplovne jedinice zaposele su aerodrome i vazduhoplovne baze. Pristupio im je i veliki broj pripadnika austrougarskog vazduhoplovstva jugoslovenskog opredeljenja. A nakon stvaranja nove države, srpsko vazduhoplovstvo preimenovano je u vazduhoplovstvo Kraljevine SHS, a potom i Jugoslavije.

RV i PVO Republike Srbije

Vazduhoplovstvo Srbije se ponovo formira 2006. godine, raspuštanjem državne zajednice Srbije i Crne Gore od delova RV i PVO Vojske Srbije i Crne Gore koji su se nalazili na teritoriji Republike Srbije.

Lovac bombarder Orao
Lovac bombarder Orao Foto: Vojska Srbije

Početkom svog postojanja, Vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana Srbije prolazi kroz masivan proces reorganizacije, uprkos velikim materijalnim i finansijskim poteškoćama. Mnogi vazduhoplovi domaće proizvodnje, koji su preživeli turbolentna vremena 90-ih godina i dalje se koriste u obuci, ali i u obavljanju redovnih vojnih zadataka.

Nekoliko frontovskih lovaca tipa MiG-29, koji predstavljaju najmodernije avione današnjeg ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, remontovano je pre godinu i po dana u Rusiji, dok se planira da i ostali avioni iz ove klase takođe budu remotovani. Oni danas obavljaju važne zadatke patroliranja i odbrane vazdušnog prostora Republike Srbije.

Avioni MiG29
Formacija aviona MiG-29 Foto: Srbija Danas

Takođe, ove godine su pokrenuti tenderi za nabavku novih aviona, čime bi trebalo znatno da se poboljša položaj srpskog ratnog vazduhoplovstva u sistemu odbrane. 

Ministar odbrane čestitao Dan vojnog vazduhoplovstva

Ministar odbrane Bratislav Gasić čestitao je pripadnicima Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane 24. decembar, dan tog vida Vojske Srbije.

Gašić je je istakao da je ponosan na pripadnike tog vida Vojske Srbije jer "u nimalo lakim okolnostima i uslovima za rad, postižu odlične rezultate u obuci i osposobljavanju".

Prema njegovim rečima, pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane su i tokom majskih poplava pokazali da su uvek uz svoj narod, što je još jedan razlog za ponos.

Pogledajte još:
Car Dušan: Silni oklopnik bez mane i straha - od izgnanika do cara
ZABORAVLJENI VELIKAN: Rusiju i Kinu razgraničio je Srbin
Zbog njega je nastao ”Marš na Drinu”
Kako je Živojin Mišić očitao lekciju Austrougarima

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd