fbpx
Skip to main content
prostitutke na ulici

Devojčice iz Beograda od 12 godina spavaju sa matorcima za par stotina dinara!

Foto: Profimedia/ilustracija
Beogradske maloletnice koje su se odale prostituciji sve češće traže klijente posredstvom Interneta. To ne rade samo maloletnice iz prestonice već i iz drugih urbanih sredina.

Među maloletnicama koji nude usluge preko Interneta ima i učenica sedmog i osmog razreda, koje su tek ušle u drugu deceniju života. Mahom su to deca iz siromašnijih i disfunkcionalnih porodica.

Koristeći Internet i razne društvene mreže one prvo nude seksualne usluge poznanicima. Potom se taj krug ponude polako širi. Postoje i specijalizovani sajtovi na kojima devojčice nude seks.

“Prvi susret je putem veb kamera, a posle prelaze i na susrete“, objašnjava izvor Blica iz policije i dodaje da novac najčešće koriste na kupovinu stvari koje su im nedostupne kao što su garderoba, mobilni telefoni, šminka.

Iako je sada ponuda mnogo veća nego ranije, i dalje je aktuelna prostitucija na ulici. Najčešće su to devojčice uzrasta od 12 do 14 godina i mlade maloletnice od 14 do 16 godina.

“Ima ih u zoni pored Plavog mosta, na početku Pančevačkog puta i te maloletnice najčešće imaju makroe. To je organizovani kriminal, i ta deca su žrtve trgovine ljudima. Njihova zarada je samo nekoliko stotina dinara, dok većinu novca uzima podvodač“, navodi sagovornik.

Iz Centra za zaštitu ljudskih prava kažu da je najmlađa žrtva sa kojom su radili devojčica od 12 godina koju je podvodio stanodavac.

Maloletne osobe najčešće negiraju da su žrtve, tvrde da su dobrovoljno počele da se bave prostitucijom, iako su ih u taj svet uvukli stariji.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd