fbpx
Skip to main content
Dragan Đilas na svečanosti u hotelu 'Kraun Plaza'

ĐILAS: Hvala Vučiću na svemu

Foto: MN Press
Predsednik KSS istakao da je za kvalifikacioni turnir u Beogradu izdvojeno 2,5 milona evra

Svetska košarkaška federacija u utorak je objavila da će “Kombank arena” biti domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, uz Filipine i Italiju, a kompletna organizacija će koštati oko 3,2 miliona evra. Dobijanje turnira je već pokriveno iz republičkog budžeta, dok će ostatak pokriti sponzori, otkrio je Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

- Ovoga puta je pobedio sportski kriterijum u odnosu na novac. Dva i po miliona evra smo ponudili, a minimum je bilo dva miliona. Neke zemlje su ponudile duplo više, a nisu dobile domaćinstvo. Taj iznos sredstava je ogroman, u rangu je iznosa da smo domaćini grupa na Evropskom prvenstvu 2017. godine. 

Prvi čovek srpske košarke je otkrio i kako će biti finansirana organizacija turnira. 

- Poštanska štedionica je već prenela novac – dva i po miliona koji će biti refundirani iz budžeta Republike Srbije. Dodatni troškovi su još smeštaj ekipa, transport po gradu i ostalo, a naša procena je da nam za to treba 700.000 evra, koje ćemo verovatno pokriti sponzorskim ugovorima -  otkrio je Đilas.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

Kvalifikacioni turnir biće održan od 4. do 10. jula u “Kombank areni”, sa samo pobednik će izboriti mesto u Rio de Žaneiru. Žreb za kvalifikacione turnire je na programu 26. januara, a zbog plasmana na FIBA listi Srbija ne može da se sastane sa Grčkom i Francuskom, odnosno Italijom i Filipinima, koji organizuju preostala dva turnira. 

-  Cene karata ćemo odrediti narednih dana, najjeftinije će biti 400 dinara i biće ih dovoljno. Da se ovo održava u nekoj drugoj zemlji, oni bi samo od karata pokrili sredstva za kotizaciju - rekao je Đilas.

Đilas je istakao da posebnu zahvalnost za dobijanje organizacije duguje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

- Hvala premijeru Vučiću na svemu. Posle osvanja četvrtog mesta, kada smo otišli kod njega na prijem, pitao je kako možemo u Riju, mi smo mu rekli za kvalifikacije i da to košta dva miliona evra. On je rekao: Uradite to- , istakao je Đilas.


 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd