Skip to main content
Ekaterinburg, Rusija

Dirigent Dejan Savić uspešno gostovao u Rusiji

BEOGRAD - Ugledni srpski dirigent i v.d upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić sa velikim uspehom gostovao je prošle nedelje u Operi i Baletu Ekaterinburga u centralnoj Rusiji gde je dirigovao dve operske predstave.

Kako je saopštio nacionalni teatar, Savić je u ovom uglednom i prestižnom pozorištu, jednom od četiri federalna teatra u Rusiji (Baljšoj teatar iz Moskve, Marinski teatar iz Sankt Petersburga, Novosibirsk i Ekaterinburg) doživeo veliki uspeh kod publike i samih umetnika.

Predstave Rosinijev "Seviljski berberin" i Pučinijeva "Madam Baterflaj" su izvedene pred prepunim auditorijumom staroga zdanja Uralske opere, u okviru 102. sezone ove renomirane ruske umetničke institucije a publika i sami izvođači izrazili su oduševljenje Savićevim poznavanjem stila, tradicije, načinom rada i muzikalnošću.

Tokom boravka u Rusiji Savić je gostovao na više TV i radijskih programa, dao intervjue za lokalne i regionalne novinske medije na temu svoga gostovanja, saradnje između dve države i drugih pitanja.

U svojstvu v.d. upravnika Savić je sa generalnim direktorom iz Ekaterinburga, Genadijem Šiškinom, za sledeću sezonu dogovorio nastavak saradnje sa Narodnim pozorištem u Beogradu, u okviru koje će ruski balet ponovo gostovati na sceni Narodnog pozorišta, a članovi beogradske opere će gostovati u Rusiji.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd