fbpx
Skip to main content
Građani ispred Gradske skupštine na dočeku orlića

DOČEKALI HEROJE NACIJE: Zlatne "orliće" pozdravilo nekoliko desetina hiljada građana! (VIDEO+FOTO)

Foto: MN Press
Svetski prvaci iz Oklenda dočekani na platou ispred Gradske skupštine.

Srbija je dočekala svoje heroje! Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se već sat vremena uoči dolaska svetskih prvaka, omladinskih reprezentativaca Srbije, da pred čuvenim balkonom šampiona ispred Skupštine Beograda, ne štedeći ni dlanove ni grla, pozdrave nacionalne heroje iz Oklenda. Heroje koji su našu izrazito sportsku naciju obradovali zlatnom medaljom u najpopularnijem sportu na svetu.

Do ovog 22. juna nikada čuveni balkon nije čekao fudbalere, već šampione u košarci, vaterpolu, odbojci... Sada prvi put Srbija se raduje uspehu fudbalera, od kojih je uglavnom dobijala čašu žuči, pre nego čašu meda. Ne i ovog puta...

Oduševljeni građani iz sveg grla su pozdravili zlatne golobrade momke iz Oklenda, koji su dva dana ranije savladali veliki Brazil i tako pokorili planetu. Sada su zasluženo dočekali da im se na balkonu Starog dvora klanjaju desetine hiljada sugrađana koji su u prethodne dve nedelje ustajali zorom kako bi pratili njihove veličanstvene partije.

Zlatni orlići na balkonu Skupštine grada Beograda tokom dočeka posle Svetskog prvenstva na Novom Zelandu
Foto: MN Press

Prvi se okupljenima obratio selektor zlatnih "orlića" Veljko Paunović, čovek koji je predvodio ovaj tim na putu ka krovu sveta, izuzetno emotivno je doživeo doček ispred Gradske skupštine. On je okupljene fanove našeg nacionalnog tima pozdravio glasnim pokličima:

- Srbijo, pozdravite šampione! Srbijo, to je sad moguće! Živela Srbija, živeli šampioni sveta! Samo napred, samo jako, svim srcem. SRBIJA!!! – rekao je glasno selektor zlatnih "orlića", a neš

- Hvala vam još jednom na velikoj podršci koju ste nam pružali tokom celog svetskog prvenstva. Bilo je puno jako teških trenutaka, ali istrajnoszt ovih momaka, jedinstvo na terenu i van njega učinili su da stignemo ovde. Svi protivnici su doprineli da budemo ovde gde smo sada, a finale sa Brazilom učinilo je da san postane java... - emotivno se obratio građanima Paunović.

Građani ispred Gradske skupštine na dočeku zlatnih orlića
Foto: MN Press

Potom se prisutnima obratio kapiten reprezentacije Srbije Predrag Rajković koji je titulu posvetio selektoru Paunoviću stihovima:

- Sad si uzeo trofej, Paune, Paune, Pauneee...

Odmah potom usledile su jedna za drugom navijačke pesme čije je pesme vodio kapiten "orlića". Počeo je sa "Donesi kući zlato što se zlati...", da bi zatim zajedno sa okupljenim građanima otpevali i nekoliko koskovskih pesama, među kojima je dominirala "Oj, Kosovo, Kosovo...", da bi nešto kasnije na balkonu pesmu posvećenu našim reprezentativcima otpevao i rep sastav "Beleti".

Zlatni orlići slave sa okupljenim građanima sa balkona Skupštine grada
Foto: Beta

Građani ispred Gradske skupštine na dočeku zlatnih orlića
Foto: MN Press

Usledio neofcijelni deo u kojem su se naši zlatni momci, prvaci sveta iz Oklenda, zasluženo opustili i zapevali nekolicinu srpskih patriotskih pesama, dokazavši još jednom svoju privrženost narodu i državi za koje su ostavili srce na terenu, daleko od rodne grude, na drugom kraju sveta. A ovo veče... ono je zaslužena nagrada za sve što su tamo učinili.

SRBIJO, PONOSI SE!

 

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd