fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

DODIK: Na sceni ozbiljan plan rušenja institucija RS

Foto: Profimedia
Napadnuto svih pet institucija Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije upoznat sa detaljima plana za njegovo rušenje, koji je objavio portal "Iskra" pod nazivom "Proleće 2016.", ali je ocenio da je na sceni "ozbiljan plan usmeren da se organizovano devastiraju institucije Republike Srpske"

Dodik tvrdi da je od ranije poznat plan rušenja, koji, kako je naveo, sadrži pet najvažnijih institucija - institucije predsednika Republike, Vlade, Narodne skupštine, policije i Radio-televizije Republike Srpske (RT RS).

- Predsednika u kontinuitetu napadaju, Vladu osporavaju, Narodnu skupštinu zaobilaze na važnim pitanjima, Radio-televiziju Republike Srpske u kontinuitetu osporavaju, policija je bila mirna do slučaja u Novom Gradu. Čekali smo gde će početi da osporavaju i policiju - rekao je Dodik.

Kako je prenela RT RS, akcijom Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u Novom Gradu, u kojoj su uhapšene osobe osumnjičene za ratne zločine i pretresene prostorije policijske stanice i opštine, trebalo je "poniziti policiju RS i dovesti je u poziciju da bude bačena na zemlju".

Tim činom, kako je dodao, napadnuto je svih pet institucija.

- U tome učestvuju neke strane ambasade u BiH, mi znamo koje, takozvani nevladin sektor, međunarodni i domaći, i deo političkih snaga iz Republike Srpske - rekao je Dodik.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-9 Beograd