Skip to main content
Milorad Dodik

Dodik: Srbija je želela samo slobodu

Foto: Beta
BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, na otvaranju međunarodnog naučnog skupa "Srbi i Prvi svetski rat 1914/1918. godine", da je nesumnjivo da je Srbija želela samo slobodu i da nije prihvatala pretnje.

Dodik je izrazio zahvalnost što će se, kako je rekao, sa akademskog nivoa dati mišljenje, odnosno što će naučni skup u SANU doprineti istini. "Naš odgovor mora da bude suočavanje sa istinom", istakao je Dodik.

On je dodao da srpski narod nikada nije prestao da bude stradalnički narod i da je ono što se dogodilo u Sarajevu 1914. godine dokaz bunta naroda koji nije želeo da trpi tuđinsku vlast.

"Rat je veliko zlo bez obzira od koga dolazi", rekao je ovom prilikom patrijarh srpski Irinej i dodao da "nama hrišćanima ostaje da budemo širioci mira". On je dodao da nije slučajno u jevanđelju rečeno da su blaženi oni koji mir donose, istakavši da je veoma važni znati istinu i imati činjenice koje je oslikavaju.

Na skupu u SANU će se govoriti i o najnovijim pokušajima revizije istorije i naporima pojedinih istoričara da Srbiju okarakterišu kao krivca za izbijanje Velikog rata.
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd