Skip to main content
Milorad Dodik

Dodik: Srebrenica najveći udarac za srpstvo

Foto: Youtube Printscreen
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je da zločin u Srebrenici nije bio borba za srpstvo, nego najveći udarac srpstvu i kukavičluk, dodajući da "nam treba istina koju će svi prihvatiti".

Uoči obeležavanja 20. godišnjice Srebrenice Dodik je rekao da institucije RS nisu krile nijednog zločinca i da mu je žao svih onih koji su stradali.

"To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava da stvori sliku da su svi Srbi potencijalne ubice u Srebrenici.  Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se poneli u Srebrenici", istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srebrenica traži "jedan novi pristup i novo ispitivanje realnosti, koju bi svi prihvatili".

"Mi želimo istinu o tome, moglo bi se to postići kroz novu međunarodnu komisiju koja, kakve god podatke da da - mi smo spremni da ih prihvatimo", poručio je Dodik.

Govoreći o sadašnjim odnosima u BiH, Dodik je podsetio da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata nije deo vlasti na nivou BiH i da će se "baviti vlastitim politikama na nivou RS, budno prateći šta se dešava na nivou BiH.

"Ništa što nije u skladu s Ustavom - neće proći, nijedna odluka. Bolje da ne pokušavaju, jer imamo mehanizme da to zaustavimo", poručio je on u intervjuu naslovljenom sa "Za nas je BiH nepotrebno mesto".

Dodik je ponovio da je BiH neodrživa zemlja, "što potvrđuje i to što konglomeracija koja se skupila u Sarajevu već gotovo sedam meseci ne može da formira vlast".

"Nemam vremena za neuspešne politike. Izvolite, formirajte vlast, naša poruka koju smo rekli jasno jeste da u obzir dolazi sve što je po Ustavu, ono što nije - bolje da ne pokušavaju", zaključio je Dodik.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd