Skip to main content
Baja - Samostalni jahač

DOK SKUPLJA SMEĆE: Ovako zvuči Stojina "Bela Ciganka" kad je peva Baja NBGD - BELI CIGANIN (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Marka Žvaka
Samostalni Jahač koji je na važnom zadatku na Novom Beogradu. A njegov zadatak je - borba!

Mnogi u Srbiji otkidaju kada čuju turbo-folk hit "Bela Ciganka" Stojanke Novaković Stoje. Mnogima se od njega "diže kosa na glavi" jer ga smatraju za kič. Međutim, poznato lice sa beogradskih ulica, Baja iliti Samostalni Jahač, se nije libio da zapeva poznatu melodiju. Iako je roker, bajker i kako sam kaže - borac protiv materijalizma.

Baš mu je to i bio izazov. Otpevao je svoju verziju Stojine pesme koja se zove "Beli Ciganin" i to dok sa "Gradskom čistoćom" sakuplja smeće po Novom Beogradu. U cilju svoje borbe!

Baja u Čistoći "guli" kaznu jer su ga uhvatili sa marihuanom. Po njegovoj priči koju je snimio duo "Marka žvaka" (Dušan Šaponja i Dušan Čavić), on je sedeo na klupi kada mu je prišao policajac koji je na zemlji našao opušak "džointa". Kažnjen je sa 50.000 dinara ili 200 sati društveno-korisnog rada. Izabrao je ovo drugo...

- Lepo piše u pravilniku: treba da budem društven i koristan. A i došao sam da bolje upoznam grad, da upoznam ljude iz Gradske čistoće i da bolje vidim kakvi su naši sugrađani - priča Baja u emisiji "Marka žvaka".

On dodaje da će da "časti" državu sa još 8 sati prekovremenog društveno-korisnog rada.

- Ostali iz kraja koji su "nahvatani" sa marihuanom su plaćali kaznu. Sve ih je blam. Verovatno biti đubretar nije baš "popularno" - pokazuje Baja da nema predrasuda.

Sa zaposlenima u "Čistoći" se dobro slaže. Kako redovno kači snimke na svom Jutjub kanalu (ima ih skoro hiljadu), nije propustio priliku i da sa njima napravi nekoliko klipova.

- To je dobro. I za nas i za njega. Da vidi malo kako je nama na poslu i da nije uopšte lako. Sugrađani znaju da budu i dobri i loši. Ali većinom su loši! Psuju nas, vređaju, biju, vade pištolje. Uvek izađemo kao poniženi - objašnjava njegov "kolega" iz Gradske čistoće. 

- Da bi upoznao svoj narod i da vidiš kakva ti je država dođi u Gradsku čistoću. Siromašan čovek nema šta ni da baci na ulicu. A kad vidiš na parkingu pikavce cigareta sa zlatnim filterima, znaj da je to iz kola istresao materijalista jer ga je mrzelo da se "iscima" i da baci u kontejner - zaključuje Samostalni Jahač koji je u neprestanoj borbi protiv materijalizma.

RAZMISLITE PRE NEGO JE OPET ZAPEVATE: Bora otkrio kakvu poruku šalje pesma "Bela ciganka"!

Zabeležio je i jednu lepu epizodu u društvu sa "đubretarima".

ONDA GLEDAJ LAFČINO... VIDIŠ GA? Državni posao se MAESTRALNO oprostio od Bate Živojinovića! (VIDEO)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
18 Beograd