fbpx
Skip to main content
Dragica Nikolić

Donacija vredna 1,2 miliona dolara za obolele od MS

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Oko 20 pacijenata obolelih od multiple skleroze tokom naredne dve godine moći će u Srbiji da se leči najsavremenijim lekovima druge generacije pošto je farmaceutska kompanija "Novartis", u saradnji sa Fondacijom "Dragica Nikolić", donirala lek Fingolimod u vrednosti od 1,2 miliona dolara.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Berislava Vekića multipla skleroza, od koje u Srbiji boluje više od 5.500 ljudi, je bolest za koju ne postoji izlečenje, ali se adekvatnom terapijom u značajnoj meri može poboljšati kvalitet života obolelih.

Sastanak fondacije Nikolić
Foto: Tanjug

"Iz tog razloga donacija kompanije ''Novartis'' ima veliki značaj za naše pacijente. Fondacija ''Dragica Nikolić'' i kompanija ''Novartis'' prepoznali su značaj lečenja i podrške za osobe obolele od MS i time iskazali humanost i nesebičnu brigu za pacijente oblele od ove bolesti, koji treba da budu prepoznati kao jednaki članovi našeg društva", istakao je Vekić na današnjoj konferenciji za medije u beogradskom hotelu "Metropol".

On je dodao i da je današnja donacija pravi primer saradnje između predstavnika zdravstvenog sistema i farmaceutske industrije koji bi trebalo da slede i druge kompanije kako bi u partnerskom odnosu sa Ministarstvom zdravlja radili na podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite pacijenata i zdravstvenog sistema u Srbiji.

Dragica Nikolić
Foto: Tanjug

Ističući značaj donacije predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić" Dragica Nikolić izrazila je uverenje da će donacija pomoći u unapređenju kvaliteta života obolelih od multiple skleroze.

"Naša dužnost, dužnost čitavog društva, jeste da funkcionišemo kao zajednica, da se međusobno pomažemo i podržavamo i sa posebnim osećajem solidarnosti i odgovornosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekla je Nikolić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd