Skip to main content
Aleksandar Đorđević

Đorđevićevo NE strancima

Aktuelni selektor "orlova" rekao je da će se na narednom spisku naći nova imena.

Aktuelni selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, u uskršnjem intervjuu za Sportski žurnal  rekao je da će na spisku za pripreme za predstojeće prvenstvo u Španiji biti novih imena, a na pitanje da li će biti stranaca odgovorio je:
- Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?

Pored toga Đorđević je istakao da je poslednjih meseci pratio veliki broj igrača, ali je po igrama izdvojio Zorana Ercega igrača moskovskog CSKA.
- Svojim igrama „javio mi se“ Zoran Erceg. Konstantno je na visokom nivou, gotovo cele sezone. To je kontinuitet koji želim. On je izuzetan primer igrača koji se vratio posle povrede i vrhunski igra - objasnio je Đorđević.

Selektor ’orlova’ istakao je da je problem što se nekolicina igrača povredila, ali da se pri određivanjem šireg spiska za Španiju ne rukovodi samo formom.
- Pratim formu oko 35 igrača, njihovo ponašanje, kontinuitet, zastupljeni su svi aspekti selekcije. Neophodna je vizija, predviđanje ko kada može da pruži, ne samo sada, već i za tri do pet godina. Ne rukovodimo se samo trenutnom formom. Odabir je možda težak, ali lakši nego ono što ide pre njega – jasan je Đorđević.
Đorđević je pre nekoliko meseci  na klupi Srbije nasledio Dušana Ivkovića, a prvo takmičenje koje ga čeka na novom poslu je Svetsko prvenstvo u Španiji.

(Sportski žurnal)
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd