fbpx 0
Skip to main content
Reprezentacija SAD, Mundijal

STEPANOVIĆ: Amerikanci će namučiti Nemce

Još niko nije dokazao da može da bude šampion. SAD, koje su najslabija ekipa u grupi, imaju takav moral da „ginu“ na ovakvim takmičenjima. Čak i Klinsman peva američku himnu - kaže Stepanović.

Mundijal nije stigao još ni do pola dugog puta, a neke ekipe već su umorne, druge su se slabo snašle na startu i moraju kući. Nemačka je oduševila u prvoj utakmici pregazivši Portugalce, ali meč sa Ganom nije potvrdio utisak da su „Panceri“ najozbiljniji kandidati za šampiona.

- Još niko nije dokazao da može da bude šampion – kažeza Srbiju Danas  iskusni trener Dragoslav Stepanović i nastavlja.

- Kvalitet i intenzitet je opao u drugom kolu, jer su ekipe posle prvog kruga, na takvim vremenskim uslovima već osetile umor. Nemci već dugo pokazuju da im je odbrana rak rana. Ukoliko tu nešto ne poprave, nisu baš blizu titule. Ni napad im protiv Gane nije bio ubojit kako se očekivalo. S druge strane „Crne zvezde“ su pokazale da imaju sjajne pojedince, ali kolektiv im trpi zbog sebičnosti I alavosti pojedinaca.

Portugalci se vade protiv Amerike?

- Portugal ima neverovatne pojedince. Ipak, SAD, koje su najslabija ekipa u grupi, imaju takav moral da „ginu“ na ovakvim takmičenjima. Čak i Klinsman peva američku himnu. Ukoliko Amerikancima za prolaz u naredno kolo bude trebala pobeda protiv Nemačke, biće velike frke.

Francuzi su prijatno iznenadili?

Dragoslav Stepanović, trener
Fota: MN press

- Sjajno igraju. Benzema i Žiru uz mlađe snage zaista su moćni. Francuska može mnoge da iznenadi.

Argentina je jedva dobila Iran?

- Da, ali imaju šest bodova i neće biti iznenađenje ako u eliminacionoj fazi zablistaju. Mesi još ništa nije pokazao, a ako zaigra bar približno kao što igra za Barselonu, eto Argentginaca daleko, jer imaju mnogo sjajnih igrača u ofanzivi.

Ko će onda na postolje?

- Još ga niko nije zaslužio. Ima da se igra mesec dana, treba to izdržati. Na karju može da pobedi ekipa koja je jedva prošla eliminacionu fazu.

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd