fbpx
Skip to main content
Vikend francuskog filma

Vikend francuskih krimi filmova u Domu omladine Beograda (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Poupoupidou (2011) - French
Sve projekcije su zabranjene za mlađe od 12 godina.

Vikend francuskog filma pod nazivom "Zločini i misterije" održaće se od 5. do 7. juna u Domu omladine.

Francuski institut se pridružuje Domu omladine i televiziji "Eurochannel" da bi prikazao panoramu novog francuskog policijskog filma. Glavne odlike ovog filma su komplikovani zapleti, kritika društvene stvarnosti i mešanje žanrova. Glumci i režiseri su izvrsni. Cena ulaznice je 100 dinara.

Prvo veče, 5.juna, publika će imati priliku da gleda "Pupupidu" (Poupoupidou) u režiji Žeralda Istaša Matjea. Film je misteriozni triler i seksualna fantazija u kojem se pariski pisac zainteresuje za samoubistvo striptizete koja veruje da je reinkarnacija Merlin Monro.

U filmu "Kriva" (Coupable), režiserke Leticije Mason, advokat treba da brani ženu koja je ubila svog muža. Krimi priča puna napetosti postavlja suštinska pitanja, koliko zaista poznajemo ljude sa kojima živimo.

"Poslednja projekcija" (La derniere seance) režisera Lorana Ašara je inteligentni zaplet sa elementima horora i iznenađujućim obrtom. Naizgled običan službenik u bioskopu noću ubija svoje žrtve. Glavnu ulogu tumači harizmatični Paskal Servo.

Na bioskpskom platnu emituju se dve epizode "Crne serije", (Suite noire): "Zar ubijaju i disk-džokeje?" režisera Orsa Mirea i "Kada grad ujeda" režisera Dominika Kabrera. Rađene su na osnovu dela slavnih romanopisaca a snimljene zahvaljujući tumačenjima reditelja.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
8 Beograd