fbpx
Skip to main content
film Drugačija

"Drugačija" od sutra u bioskopima

BEOGRAD - Film "Drugačija", rađen prema bestseleru Veronike Rot "Divergentni", koji je kod nas objavila izdavačka kuća "Urban reads" u domaće bioskope stiže sutra, saopštio je distributer Blitz film.

Nakon dugog iščekivanja, ovaj film koji se nalazi među top 5 najgledanijih filmova na svetskom tržištu dolazi i pred srpsku publiku.

"Drugačija" je film za sve koji se nikada nisu uklapali u većinu, kao i one koji se po ničemu nisu hteli isticati, ali im je predodređena potpuno drugačija sudbina.

U ovom futurističkom trileru društvo je podeljeno na frakcije prema osobinama ličnosti kako bi svakodnevni život mogao da funkcioniše u savršenom redu.

U porodici nesebičnih odrasta 16.godišnja Beatris Prajor (Šejlin Vudli) koja se suočava sa svojim najvećim strahom kad otkrije da je drugačija, odnosno da njena osobenost ne odgovara ni jednoj frakciji.

Da stvar bude još gora, Žanin Metju (Kejt Vinslet) koja pripada učenima posumnja da je Beatris drugačija, što znači da je treba ukloniti iz društva, jer - kad si drugačiji, onda si najopasniji.

Trilogija mlade američke autorke Veronike Rot stekla je planetarnu popularnost i mnogi je zbog distopijske teme porede sa trilogijom Suzan Kolins "Igre gladi" (Vulkan izdavaštvo).

Filmska adaptacija sa Vudli i novim holivudskim srcelomcem Teom Džejmsom samo je doprinela dodatnoj popularnosti ovih knjiga koje su na vrhu bestseler lista u svetu.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-1 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19