fbpx
Skip to main content
Novosadska vlast

Država preuzela Dnevnik holding

Novi Sad - Skupština akcionara "Dne­vnik holdinga" razrešila je stari i imenovala novi Nadzorni odbor od pet članova, čime su Vlada Srbije i grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje ovim privrednim društvem.

Akcionari su na predlog Republike Srbije, koja je sa gradom Novim Sadom većinski vlasnik kapitala ovog privrednog društva, za članove odbora imenovali Marijanu Dukić Mijatović, Srđana Vukmirovića, Slobodana Milića, Marka Topo i Nadu Kobac.

Za odluku su, takođe, glasali i zastupnici Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Novi Bečej, dok je jedina protiv bila zastupnica Vlade Vojvodine.

"Dnevnik holding” je u statusu restruktuiranja od 2010. godine, a prema zakonu, kraj 2014. je poslednji rok da se stanje u njemu reši, ili će se ugasiti.

Na sednici novog Nadzornog odbora, održanoj juče, smenjena je direktorka "Dnevnik holdinga" Tanja Brdar i na njeno mesto imenovan Svetozar Karanović, dosadašnji direktor marketinga preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres", koji u novinskoj kući "Dnevnik" radi još od 1981. godine.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd