Skip to main content
kućice na Zlatiboru

DRŽAVA VAM PLAĆA DEO LETOVANJA: Svi koji odluče da letuju u Srbiji MOGU DOBRO DA UŠTEDE!

Foto: Profimedia
Evo šta treba da uradite da bi letovali ispod cene

U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih, a primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provedu u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera - 35.000, kažu predstavnici turističkog sektora.

NEMAČKI TURISTI RAZOČARANI HRVATSKOM: Prestanite da nas pljačkate i da dižete cene

Oni najčešće aranžmane uplaćuju i odlučuju se da slobodno vreme provedu na nekoj od planina, ali i u banjama.

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo kaže da je letnja turistička sezona odlično počela i da se od početka godine do sada oko 35.000 građana prijavilo za vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije.

ODUSTALI STE OD LETOVANJA U TURSKOJ, a da li će vam agencije vratiti novac koji ste uplatili

 - Kampanja Moja Srbija je u punom jeku, karavan Turističke organizacije Srbije je završen i u prvih pet meseci belezimo ukupan rast broja turista, a ono što nas raduje već drugu godinu za redom je i rast broja domaćih turista koji se u sve većoj meri odlučuju da bar deo odmora provedu u svojoj zemlji - rekla je Pindžo.

Pindžo je rekla da veruje da ćemo do kraja godine imati rekordnu turističku sezonu.

kućice na Zlatiboru
Foto: Profimedia

Kako kaže, naši ugostitelji su se potrudili i svi zajedno koji učestvuju u tome ulažu maksimalne napore da promovišu Srbiju na najbolji mogući način.

 - I dalje su planine najposećenije, kao i banjska mesta. Velika posećenost je i u domaćoj radinosti, u privatnom smeštaju, ne samo u hotelskim kapacitetima i specijalnim bolnicama - rekla je Pindžo koja je pozvala građane da odmor ili bar deo odmora provedu u Srbiji.

LETOVANJE ZA ČETVOROČLANU PORODICU 1000 EVRA: Putujete avionom i ni dinar preko toga vam ne treba

Vaučeri štede kućni budžet

Zahvaljujući vaučerima, trošak za odmor u Srbiji može biti umanjen građanima za 5.000 dinara. Potrebno je samo da se opredele za jednu destinaciju gde će boraviti bar pet noći, a svi potrebni zahtevi se moraju predati najmanje mesec dana pre planiranog odlaska na odmor.

Za učešće u akciji do sada se prijavilo više od 600 hotelijera i ugostitelja u Srbiji.

Od ove godine sve više je privatnih, odnosno onih koji pripadaju domaćoj radinosti koji su ponudli smeštaj građanima za boravak u nekom od turističkih mesta.

Ona je dodala da je za strance i dalje Beograd destinacija "broj jedan".

Svima koji se odluce da odmor provedu u Srbiji ili dođu u Srbiju na raspolaganju su i tematske rute za aktivni odmor, posete manastirima, zatim kulturna ruta Put rimskih careva i druge...

 - Imamo puno toga da pokažemo, i verujemo da za svačiji ukus može da se pronadje nešto - rekla je Pindžo.

UDARAJU PO DŽEPU SAMO TAKO: Na OVOM primorskom mestu za dva piva ćete platiti 1.400 DINARA!

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je potvrdila da je do sada podeljeno više od 35.000 vaučera ističući da je to veoma dobar rezultat, s obzirom da je ukupno za 2016. planirano 46.000, kao i da je sve više smeštajnih kapaciteta uključeno u akciju.

 - Akcija daje veoma dobre rezultate, s obzirom da u prvih pet meseci 2016. imamo rast od 14 odsto domaćih turista i produžio se njihov boravak u Srbiji odnosno broj dana koliko borave na odredjenoj destinaciji - kazala je Labović za Tanjug i napomenula da građani o dobijanju vaučera mogu da se informišu na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

OVO SU PRAVE CENE U GRČKOJ: Koliko vam treba novca za kafu, ležaljke, apartman i sve ostalo

Prema njenim rečima, u toj akciji trenutno ima više od 520 smeštajnih kapaciteta i dalje se njihov broj povećava, pošto se prijavljuju svakog petka i na sajtu ministarstva se ažurira tabela.

Beograd, Hram Sv. Save
Foto: Profimedia

 - Interesovanje je veliko i pripremili smo flajer za turiste koji objašnjava kako da dodju do vaučera i sve podelili u 13 gradova koje smo obišli tokom akcije Moja Srbija. Sve je veće interesovanje i bolja ponuda tako da smo optimistični kada je ova godina u pitanju. Očekujemo da će se trend rasta broja domaćih turista nastaviti do kraja 2016 - naglasila je ona.

Kada je reč o stranim turistima, u prvoj polovini 2016. najviše ih je interesovao Beograd i tu imamo porast od 14 odsto inostranih turista koji su boravili u glavnom gradu, u odnosu na isti period prošle godine, a zatim idu Novi Sad, Zlatibor, Kopaonik i banje, dodala je ona.

APARTMANI PO SMEŠNIM CENAMA! Na ovim popularnim letovalištima NOĆENJE JE MALTENE DŽABE!

TOS je pored te kampanje namenjene domaćim turistima započeo i kampanju za tranzitne turiste i prošle nedelje je počela podela flajera na graničnim prelazima.

 - Planirano je da turistima bude podeljeno oko 600.000 flajera prilikom ulaska u našu zemlju, kako bismo im sugerisali gde mogu da provedu vreme u Srbiji. Na naplatnim ramapama ćemo, takođe, deliti te flajere.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
24 Beograd