fbpx
Skip to main content
Ivica Dačić

DRŽI GA U ŠACI? Dačić i dalje ne kažnjava Ružića

Foto: Profimedia
Lider SPS Ivica Dačić i dalje ne kažnjava potpredsednika svoje stranke Branka Ružića iako bi zbog njegovih postupaka socijalisti mogli da budu izbačeni iz vladajuće koalicije.

Ne zna se iz kog razloga se Dačić plaši Ružića, koji najverovatnije ima kompromitujući materijal i dokaze o brojnim aferama šefa SPS.

Sedam dana od skandala

Ima već sedam dana kako je Ružić na Fejsbuku objavio svoju fotografiju sa Igorom Mikićem (huligan koji je oktobra prošle godine prekinuo TV prenos utakmice Srbija-Albanija uzvicima vređanja prema našem premijeru). Ružić je Mikića još i nahvalio kao čestitog čoveka. Onda se izvinio Dačiću i Vučiću, da bi dan kasnije povukao izvinjenje.

Ucena ili strah?

Pored najave kazne za Ružića kad se vrati iz Rusije, Dačić ga i dalje nije ukorio. Stručnjaci kažu da je u pitanju ucena ili eventualno strah.

Čak nijedan sastanak nije zakazan gde bi se govorilo o Ružićevim ispadima. Dačić je obećavao da će se nakon zasedanja Uneska razgovarati o problemu sa Ružićem, ali postoji mogućnost i da se to uopšte ne desi.

Jedan od Informerovih izvora kaže kako „Dačić nema hrabrosti, da do sada nikoga nije kaznio oduzimanjem funkcije, niti izbacivanjem iz partije“.

Dačić ni Ružić se nisu javljali na telefon, a drugi funkcioneri SPS su bili rezervisani povodom ove teme.

Dačić više nije toliko moćan

Analitičar Milan Nikolić smatra da Ivica Dačić nije toliko moćan u partiji kao što se do sada mislio, jer „iako bi on možda sklonio Ružića - ne dozvoljavaju mu frakcije unutar stranke.“ On kaže da je moguće da Ružić zna o Dačiću nešto škakljivo, mada je to malo verovatno.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd