fbpx
Skip to main content
Predsednik Partizana Dragan Đurić

Đurić: Čist sam kao suza!

Foto: MN Press
Svaki transfer je bio pod lupom, sva naša poslovanja su mnogo puta detaljno ispitivana od strane nadležnih državnih organa i nije bilo ni najmanjih zamerki, rekao je odlazeći predsednik crno-belih, a čaršija raspreda priče o dugu koji se kreće u rasponu od šest do 18,2 miliona evra!

Vrhunac cinizma, možda licemerja ili čega već je nedavna izjava Dragana Đurića, odlazećeg predsednika FK Partizan, da je bolje da se pare ne daju igračima koji bi da štrajkuju pošto je bolje da ostanu u klubu jer će ih ovi potrošiti na splavoima je skandal „par ekselans“. Možda je Dragan Đurić hteo da bude smešan? Na kraju krajeva, „ispao“ je, baš kao što lako može da se dogodi da ispadne i iz nekih drugih životnih sfera.

Partizan je u velikoj finansijskoj krizi i sa strane se čini da sledi scenario sličan onom s kojim se „zabavljaju“ čelnici Crvene zvezde. Istina, visina duga nije ista, ali je, opet velika. I pored činjenice da u klubu ne štrajkuju “samo“ fudbaleri prvog tima, Đurić ima vremena da zbija šale. Međutim, iako ga sledeće godine neće biti u fotelji, za koju kaže da je električna, u razgovoru za Novosti kaže da nema čega da se plaši posle smene i da mu je obraz čist.

- Sve je jasno u klupskim papirima, čist sam kao suza. Sa te strane uopšte ne brinem. Odluke su donošene na Upravnom odboru i jedino što neko može da nam ospori da li je nekog igrača trebalo prodati za pet ili sedam miliona evra i slično. Svaki transfer je bio pod lupom, sva naša poslovanja su mnogo puta detaljno ispitivana od strane nadležnih državnih organa i nije bilo ni najmanjih zamerki. Ponosan sam na to da je na kraju mog mandata dug prema bankama nula dinara. Uz to, uplatili smo državi na ime poreza 560 miliona dinara u poslednjih 18 mesec – rekao je, između ostalog, Dragan Đurić.

Dugo su crno-beli vešto krili iznos duga od javnosti, a sada, sada se spekuliše s nekoliko cifara. Prva, „najbolja“ je šest miliona evra, a najgora 18,2! Međutim, predsednik Đurić ni sam ne zna koliko duguje klub na čijem je čelu dosta dugo. Ne zna, a zna da kašnjenje plata opravda činjenicom da se „štrajkuje i u Lufthanzi“, ali i da postoje preduzeća koja duguju i više od 12 plata.

- Ne mogu u ovom trenutku da govorim o preciznim ciframa, moguće je da postoji ta suma vezano za obaveze, ali postoje i naša potraživanja. Po mojoj proceni dug je oko devet miliona evra, ako računamo novac koji ćemo dobiti od dela transfera za Mitrovića, Markovića...

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd