fbpx
Skip to main content
džihadisti

Džihadisti regrutuju decu u Siriji i ispiraju im mozak

Foto: Profimedia
LONDON - Džihadisti Islamske države (IS) regrutovali su najmanje 400 maloletne dece u Siriji u protekla tri meseca i takozvanu "mladunčad kalifata" podvrgavaju vojnoj obuci i tvrdokornoj indoktrinaciji.

"Oni (džihadisti) koriste decu, jer je lako da im isperu mozak. Mogu od takve dece da stvore šta žele tako što ih sprečavaju da idu u školu i šalju u školu IS", rekao je čelnik Obsevatorije Rami Abdul Rahman, prenela je agencija Rojters.

Observatorija navodi da su ta deca mlađa od 18 godina i da su regrutovana u blizini škola, džamija i na javnim mestima gde IS ubija i brutalno kažnjava lokalno stanovništvo.

Istovremeno, džihadisti ohrabruju roditelje da pošalju decu u njihove kampove za obuku ili ih regrutuju bez saglasnosti roditelja, često mameći decu novcem.

U tim kampovima deca uče da pucaju bojevom municijom, da se bore u vatrenim okršajima, da voze, prenela je agencija Rojters.

Džihadisti takođe koriste decu kao doušnike ili stražare pri njihovim kampovima.

Obsevatorija navodi da džihadisti pružaju dobrodošlicu u svojim redovima i deci sa urođenim manama, navodi britanska agencija.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
18 Beograd