Skip to main content
Autokomanda

EPS i Simens ugovorili projekat za razvoj Beograda

Foto: Promo
Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" i kompanija "Simens" Beograd potpisali su ugovor o izgradnji trafostanice 110/10 kV "Beograd 23 - Autokomanda", vredan 7,67 miliona evra.

Ugovor o izgradnji ovog kapitalnog elektroenergetskog objekta potpisali su Milorad Grčić, v. d. direktora JP "Elektroprivreda Srbije" i Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije "Simens" Beograd.

- Ovaj ugovor značajan ne samo za naš distributivni sistem, već za celokupnu infrastrukturu Beograda. Gradnjom objekata poput ovog stvaramo preduslove za brži privredni razvoj prestonice i podižemo kvalitet usluga za postojeće kupce. Prioritet EPS-a je modernizacija sistema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga. Zato i svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuju da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim energetskim kompanijama - rekao je Grčić.

NOVI DIREKTOR, NOVI SISTEM: EPS prodaje automobile i menja nove audije za terence

Nova trafostanica imaće najmoderniju opremu i obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opština Voždovac u kojem se nalaze ambasade, stambeni blokovi, dva najveća fudbalska stadiona, a planirana je izgradnja i velikog tržnog centra. Posredno TS "Beograd 23" obezbediće dodatna energetska sigurnost za izgradnju "Beograda na vodi".

BEograd
Foto: Profimedia

- Simens je posvećen nastavku dugogodišnje uspešne saradnje sa Elektroprivredom Srbije na projektima koji doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života naših sugrađana. Strategija EPS-a je da obezbedi pouzdaniji i moderniji energetski sistem. Mi smo ponosni što smo deo te vizije i što je današnje potpisivanje ugovora korak bliže toj realizaciji. Simens Srbija kao lider konzorcijuma isporučiće visokonaponsku i srednjenaponsku opremu, kao i sistem upravljanja i releje zaštite koji predstavljaju najsavremeniju opremu poslednje generacije na svetskom tržištu - rekao je Ajhlinger.

NEMA VIŠE DUGA: Srbija vraća MMF-u poslednju ratu

Posao na izgradnji objekta površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim prostorom, pored kompanije „Simens“, kao nosioca posla, obavljaće i beogradske firme "M enterijer gradnja" i "Elektroizgradnja". Rok za završetak radova je dve godine.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd