fbpx
Skip to main content
sluzbeno vozilo

EPS od prodaje dva audija kupuje "terence" za radnike

Foto: Profimedia/ilustracija
Na predlog Milorada Grčića, vršioca dužnosti direktora "Elektroprivrede Srbije", Nadzorni odbor JP EPS, odobrio je prodaju dva luksuzna službena vozila tipa "audi A6".

Dva nova audija nisu bila u skladu sa preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, kao ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

NOVI DIREKTOR, NOVI SISTEM: EPS prodaje automobile i menja nove audije za terence

- EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva audija iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju – rekao je Grčić. - Nije bilo pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao. Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put.

EPS
Foto: Profimedia

Prema predlogu Grčića, na redu je standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, a uvedeno je i ograničenje u kubikaži automobila.

NEMA VIŠE DUGA: Srbija vraća MMF-u poslednju ratu

EPS je već započeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. Sredstva od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd