Skip to main content
Kamelija

EROTSKA ČEŽNJA, DODIRNI ME: Poslušajte turbo-folk hitove komšija sa istoka! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/PlanetaOfficial
Bugarska ČALGA, rumunske MANELE - a kod nas - turbo-folk zvezde!

Dok se kod nas zvezde kriju od paparaca, a javnost prati svaki njihov korak, pojedini folkeri u Bugarskoj i Rumuniji prinuđeni su da sami dele flajere za svoje nastupe. Ipak, to nas ne sprečava da se malo pozabavimo ovom scenom kod naših komšija, pa vam zato darujemo ove hitove.

Čini nam se da, osim jezika, nema mnogo razlike između njihove i naše turbo-folk muzike, a (ukoliko razumete bugarski ili rumunski) možda ćete se saglasiti i sa konstatacijom da su i tekstovi veoma slični.

BUGARSKA

Kamelija Vladimirova Veskova rođena je 1971. godine i objavila je sedam albuma i pet singlova. Dva puta je pozirala za Plejboj, pa nas zato i ne čudi naslov pesme - "Erotika".

Malina Stančeva rođena je 1967. godine i iza sebe ima dva studijska i dva video-albuma. U ovoj pesmi poručuje bivšoj ljubavi da može da zove do mile volje - jer se ona neće javiti na telefon, neće mu ni vrata otvoriti, može samo da joj vidi leđa. Ako krešti i moli, ona će mu samo reći - ćao!

Anelija Atanasova ima 32 godine, a rođena je u Staroj Zagori. Više puta je proglašavana za najbolje obučenu bugarsku pop-folk zvezdu. 

Janica Gospodinova dolazi iz grada po imenu Ruse. Anelijina je vršnjakinja, a od malena je zanimaju muzika, moda i životinje. Refren ove pesme, u slobodnom prevodu, glasi: "Večeras mi trebaš hitno, tražim nešto prljavo i grubo. Večeras mi trebaš hitno, uradi mi nešto grešno."

Galina Genčeva, zvana Galena, ima 29 godina i dolazi iz Smjadova. Važi za kontroverznu ličnost, pošto se na Internetu pojavio snimak na kome oralno zadovoljava verenika. Imala je samo 20 godina kada je proglašena za najseksipilniju bugarsku pevačicu.

RUMUNIJA

Florin Stojan nastupa pod umetničkim pseudonimom Florin Salam. Ima 35 godina i dolazi iz Bukurešta. Jedan je od najpopularnijih "manele" pevača u Rumuniji.

Nikolae ima 47 godina i otac je "manele" pevačice Nikolete Gute. Nemerljiv je njegov doprinos razvoju manele muzike, uz uticaj zapadnjačkog popa i hip-hopa.

O seksi Dalidi nema potrebe mnogo pričati.

Ovo je pesma o prljavoj lovi, pa vi vidite...

"Nek' sve gori, kao u disku, bejbi", reče mlađani Alesijo.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd