fbpx
Skip to main content
Evakuacija selo Jamen kod Šida

Evakuacija Morovića i Višnjićeva počela u 19.30 časova

Foto: Tanjug
ŠID - Preventivna evakuacija naseljenih mesta Morović i Višnjićevo, u opštini Šid, počela je u 19.30 časova, saopstio je večeras Republički štab za vanredne sitaucije.

Evakuacija Morovića i Višnjićeva se sprovodi u smislu preventivnog delovanja zbog mogućnosti poplave, a po usmenoj naredbi generala policije Mladena Kuribaka i to u četiri faze.

Prva faza predstavlja evakuaciju lica iz mesta Jamena koja su stacionirana u mesnoj zajednici Morović, a druga faza podrazumeva evakusanje bolesnih i starih lica, porodilja i dece starosti do 15 godina.

U trećoj fazi izvršiće se evakuacija stoke i materijalnih dobara, a četvrta faza, ako bude potrebna, podrazumeva evakuisanje radno sposobnih lica.

Za sprovođenje evakuacije pripremljeni su autobusi gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" koji se nalaze u centru Morovića i Višnjićeva.

Evakuisano stanovništvo biće smesteno u prihvatni centar koji se nalazi u sportskoj hali u Rumi, a neki će eventualno biti prebačeni u Gerontološki centar i dve škole u tom gradu.

U samoj sportskoj hali već je pripremljeno oko 500 kreveta.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19