fbpx
Skip to main content
Hari

EVROVIZIJSKA KRIZA: Hari ne ide u Beč?

Foto: Facebook
Zasad su male šanse da Hari Varešanović nastupi kao predstavnik BiH na Evroviziji u Beču.

Nacionalna televizija BHRT je u velikim finansijskim problemima i teško da će do 14. novembra, do kada imaju rok, uspeti da obezbedi neophodan novac za učešće. Reč je o iznosu od oko 200.000 evra.

Evrovizija
Foto: Promo

- Naša kuća konstantno beleži pad prihoda. Naplata takse RTV je u prvih 10 meseci manja u odnosu na prošlu godinu za milion evra. Učešće BiH na Evroviziji je neizvesno. To, ipak, ne umanjuje naše napore da pronađemo način da se ovaj važan programski projekat realizuje, finansira sredstvima sponzora i da našim gledaocima i slušaocima pružimo priliku da na javnom servisu prate najznačajniji i najgledaniji evropski muzički TV šou – stoji u saopštenju ove televizije.

Član žirija "Pinkovih zvezdica" Hari Varešanović, koji je već predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji u Atini 2005. godine kada je zauzeo treće mesto, ako želi da ode u Beč, moraće da pronađe novac za učešće, koji za jednog izvođača uopšte nije mali iznos.

Druge zemlje u regionu nemaju problem sa finansijama – Crnu Goru će predstavljati Knez, koji je godinama pokušavao da bude takmičar Srbije u ovom šou. Makedonija još nije donela odluku, javlja Kurir, ali postoji mogućnost da u Beč pošalju pobednika "X faktora" Daniela Kajmakoskog, koji govori nemački i živi u glavnom gradu Austrije.

Pročitajte i:
Hari opet na Evroviziji! 
Bojana Stamenov: Volela bih u finale Evrovizije!
Nataša Bekvalac: Karleuša treba da ide na Evroviziju!

Za našu zemlju, koja prošle godine nije učestvovala zbog finansijskih problema, pesmu će raditi Vladimir Graić. Predstavnik će biti izabran između troje izvođača, među kojima je Bojana Stamenov, drugoplasiran iz takmičenja "Ja imam talenat."

Graja je krenuo u potragu za talentovanim ljudima koji su spremni da budu predstavnici Srbije na Eurosongu. Dva izvođača biće afirmisani pevači, a šansu će dobiti i jedan nepoznati izvođač. Prijave se šalju do 10. novembra, a posle toga slede audicije u šest gradova Srbije.

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd