fbpx
Skip to main content
starinski korset

FATALNA PRIVLAČNOST: Evo šta su žene radile da bi bile LEPŠE! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Foto: Profimedia
Istorijat ženskog ulepšavanja komotno može da se pretvori i u horor film.

Hemijski piling koji progori nekoliko slojeva kože. Supstance koje umanjuju apetit, a usput i slabe srce. Hirurgija koja od najintimnijih delova ženskog tela pravi nešto nalik Barbikinom telu. Nosevi prepravljeni skalpelima, grudi napunjene koječime... Sve to danas žene rade da bi bile lepše – kako drugima, tako i sebi. Svakodnevno čitamo o tome kako žene loše prolaze po raznim kvazi-salonima i pitamo se da li mogu da se vrate neka lepa, stara vremena...

Međutim, ne znamo ni da u prošlosti nije bilo ništa bolje. Šta više... Evo šta su sve žene nekada radile kako bi se ulepšale.

Korseti

Znate li šta zaista pali muški pol? Unutrašnji organi koji su pravilno raspoređeni. Zašto mislite da bi inače proveli ceo 19. vek ubijajući kitove? Da bi žene mogle da koriste njihove kosti kako bi uvrtale slezinu u mnogo atraktivnije oblike, eto. Iako je korset zapravo odlična podrška kičmi i nisu ga sve žee stezale do kraja, ima onih koje su verovatno iskašljavale jetru jer su poptuno poremetile organizam u nameri da im struk bude što tanji.

Prehrana arsenikom

Ljudi su u 19. veku (a i ranije) konzumirali arsenik, kako bi imali "lepši ten, bolji vid i bili seksualnije građeni". Naravno, postojala su pravila; arsenik se pio tek kada je mesec pun – najpre po malo, dok se ne izgradi "imunitet", a ako biste ikada prestali da ga uzimate – umrli biste. Uz tu "seksualniju građu" arsenik je izazivao i poremećaj rada i rast tiroidne žlezde. I smrt, naravno.

Pantljičare

U ovom slučaju žene nisu, radi lepote, radile samo nešto opasno već i grozno. Uzimale su pantljičare, u vidu pilula, koje bi se tako smestile u digestivnom sistemu. Onda bi tu, kao i svaki paraziti, jele koješta hranljivo što nađu. I rasle bi. Baš bi rasle. Neke čak i do 30 metara. Postojali su tretmani za uklanjanje tih pantljičara, ali... Ne želite da znate kuda i kako su izlazile.

Vezivanje stopala

U Kini su žene vezivale stopala kako bi ona bila što manja jer je to u to vreme bila odlika bogatstva. Ova tradicija je počela krajem 10. veka, i od dečjih stopala (da, devojčicama su vezivana stopala kako ne bi rasla) je pravila "zlatne lotuse". Da, prilično "nemirišljave" lotuse pune džepova koji su toliko duboki da ne mogu da se očiste. Naravno, muškarci to nikada nisu videli jer su žene držale stopala prekrivena u prisustvu muževa.

Uvećane zenice

Belladonna – ili Lepa Žena je bila tečnost koju su žene kapale u oči kako bi ima se uvećale zenice. Kažu da je to bilo seksi, a lažu i da su mnoge oslepele, jer se radi o velebilju (Atropa Belladona) - čuvenoj lepoj, premda otrovnoj biljci.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd