Skip to main content
Adrian Newey slavi

Ferrari bacio oko na Adrian Neweyija

Foto: Profimedia
Već duže vreme Ferrari nije bio tako loš kada je u pitanju formula 1 takmičenje.

Fernando Alonzo (Fernando Alonso) i Kimi Rajkonen (Kimi Raikkonen) ove sezone uglavnom se bore za četvrto, peto, šesto ili sedmo mjesto, a takvi rezultati nisu dostojni za ekipu "konjića koji se propinje". Ferrari je poslednju titulu osvojio 2007. godine, i sigurni smo da ova činjenica nije naročito prijatna za predsednika Luku di Montezmola (Lucu di Montezemola).

Shvativši da nešto mora pod hitno da se menja Ferrari je rešio da u svoj tabor dovede najboljeg dizajnera bolida u Formuli 1, Adrijana Njuvija (Adriana Neweyja), koji trenutno radi u Red Bull timu. Njuvi ima za svojim pojasom 10 konstruktorskih titula, koje je uspeo da stekne radeći u tri različita tima (Williams, McLaren i Red Bull), što je veliki uspeh.

Stručnjaci se slažu da bi prelazak ovog vrsnog dizajnera bila prava stvar za posrnuli Ferrari, ali pitanje je može li ga ekipa iz Marinela priuštiti, pošto Njuvi u Red Bullu trenutno zarađuje 8 i po miliona dolara godišnje. Kolege sa Autoportala.hr prenose da je Luka di Montezmolo voljan ponuditi 12 miliona dolara godišnje, samo da ga vidi u redovima Ferrarija.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd