fbpx
Skip to main content
Logo Fiata

FIJAT HOĆE JOŠ JEDAN MODEL! Novi automobil za povećanje proizvodnje i zapošljavanje

Foto: Profimedia/ilustracija
Nakon prekida proizvodnje zbog slabijeg plasmana modela "fijata 500L" od očekivanog, 3.100 radnika Fijat Krajsler automobili Srbija (FCAS) vratilo se na posao.

Proizvodnja u FCA Srbija tokom ove sedmice ponovo će biti organizovana u tri radne smene, u okviru kojih iz fabričkih hala izlazi oko 600 gotovih automobila dnevno.

U Sindikatu FCA Srbija kažu da zaposleni u toj kompaniji na plaćena odsustva odlaze od septembra, te da je u oktobru i u prvoj polovini ovog meseca, svaka druga sedmica bila neradna, a da se planovi proizvodnje ne ispunjavaju zbog smanjenja potražnje na severnoameričkim tržištima i izostanka najavljenog izvoza "fijata 500L" u Rusiju. 

Realizacija ovogodišnjeg plana za "fijat 500L" privodi se kraju, a zaposleni i sindikat ponovo ukazuju nadležnima da je toj kompaniji potreban još jedan model. 

To bi, smatraju u FCA Srbija, omogućilo povećanje proizvodnje i upošljavanje kapaciteta u toj kompaniji, projektovanoj za 300.000 automobila godišnje, kao i zapošljavanje novih radnika.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-9 Beograd