Skip to main content
Dejan Tomašević

FIBA izbacuje Srbiju sa SP?

Zbog nepoštovanja propisa u KLS, prema najgorem scenariju naša reprezentacija mogla bi da bude eliminisana sa prvenstva u Španiji.

Zbog odluke da se Košarkaška liga Srbije igra po ULEB, umesto dosadašanjih FIBA pravila, svetska košarkaška federacija zapretila je da će reprezentaciju Srbije isključiti sa predstojećeg Svetskog prvenstva. Pomenuta promena pravila prilično je iznenađujuća, budući da je odluka doneta dan pred početak ovogodišnjeg takmičenja, a većina arbitara koji rade u domaćoj ligi do sada nije sudila po pomenutim pravilima.

Dejan Tomašević, potpredsednik KSS u izjavi za Mondo rekao je kako su u savezu brzo reagovali i kako će se uskoro doneti odluka o napuštanju ULEB pravila.
- Prosledili smo našoj ligi upozorenje u kome piše da kao zemlja članica FIBA, moramo da primenjujemo njena pravila igre u nacionalnom prvenstvu. Klubovi su shvatili ozbiljnost situacije i brzo će doneti odluku o napuštanju ULEB pravila. Kada bi Superliga nastavila da se igra kao do sada, bili bismo izloženi ozbiljnim sankcijama. Pomenuto je čak i neigranje na Svetskom kupu u Španiji - istakao je Tomašević.Košarkaška reprezentacija SrbijePotpredsednik KSS je dodao da je nedopustivo da postoji više vrsta pravila kao i da sa nada brzom rešenju problema.
- Mislim da je nedopustivo da postoji više vrsta pravila i nadam se da će se to ubrzo rešiti. FIBA želi da uspostavi red i ja to podržavam. Ljudi iz FIBA i ULEB moraju da pronađu zajednički interes. Ne vodi ničemu ako se na sport deluje iz više centara i onda meri čiji je uticaj jači - objasnio je Tomašević.

 

(Mondo)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd