fbpx
Skip to main content
Filip Plejn

Filip Plejn dolazi u Njujork

Foto: Profimedia
Dizajner koji je izgradio brend na neprestanom šokiranju ljudi, najavljuje ekspanziju na američko tržište.

Švajcarski dizajner, nemačkog porekla poznatiji je po spektaklima na svojim modnim revijama, kao i kontraverznim kampanjama, više nego po svojoj garderobi, ali to ne znači da on ne želi da je proda.

Pre par dana on je izjavio da želi da otvori novu radnju u Njujorku na Medison Aveniji, koja će posle Majamija biti druga radnja u Americi. Ostale lokacije će biti naknadno objavljene.

Filip Plejn i Linzi Lohan
Foto: Profimedia
Plejn je postao poznat 2011. godine kada je objavio da će sarađivati sa problematičnom glumicom Linzi Lohan na kampanji za proleće 2012. Svi su se pitali ko je taj nepoznati dizajner koji će sarađivati sa njom!

Međutim, interesovanje je počelo naglo da raste kada je objavio kampanje koje je fotografisao kontraverzni Teri Ričardson, kao i kada su najavljeni performansi Grejs Džons, Igi Azeleje i Rite Ore na njegovoj reviji u Milanu.

Na jednoj reviji je hodao zajedno sa Naomi Kembel, okružen pravom vatrom, ali ipak je najviše kritika dobila revija u kojoj su se na pisti pojavili modeli sa ski maskama koji nose puške, samo mesec dana nakon pucnjave u školi ''Sandy Hook'' u Americi.

Kontraverzna revija Filipa Plejna
Foto: Profimedia

Planovi ovog dizajnera su takođe veoma nepredvidljivi. Iako ima 30 prodavnica u Evropi, on želi da se raširi na američkom tržištu. Dugo su njegove haljine, koje koštaju od 2000 do 5000 dolara, mogle da se poruče samo preko interneta, a od pre sedam meseci samo u njegovoj jedinoj radnji u Majamiju.

S obzirom na iznenađenja koja stalno priređuje, logično je pitanje šta se može očekivati od ovog dizajnera u prodavnici koji će otvoriti u Njujorku u septembru? Prema prvim informacijama portala WWD, skulptura lobanje dekorisane sa 50,000 Svarovski kristala! Moguće je da će to biti samo jedno od iznenađenja! Ostaje nam da sa nestrpljenjem iščekujemo jesen.

(Fashionista)
 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd