fbpx
Skip to main content
Struja

Finansijsko poslovanje EPS-a nije ugroženo

Foto: Profimedia
U prvom kvartalu 2016. godine EPS je ostvario dobit od 13,6 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat od planiranog.

EPS posluje pozitivno i nastavlja reorganizaciju u skladu sa merama Vlade Srbije - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

Grčić ističe da je očigledno da pri analizi poslovanja EPS-a Svetska banka nije imala sve relevantne podatke.

- Spremni smo da u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke razjasnimo sve činjenice, uradimo zajedničku analizu poslovanja EPS-a kako ne bi bilo netačnih informacija u javnosti - rekao je Grčić. - Pokrenuli smo saradnju sa sindikatima i zajednički radimo na optimizaciji radnih mesta i broja radnika, jer najveći problem nije broj, već loša raspoređenost zaposlenih.

Uspešna saradnja EBRD i EPS-a

EPS
Foto: Profimedia

Bolji rezultati u naplati i smanjenju gubitaka

On je dodao da je Plan racionalizacije zaposlenih dostavljei i taj plan predviđa odlazak, uglavnom u penziju, 1.000 radnika do kraja godine. Urađena je i nova sistematizacija koja omogućava efikasniji rad, trasira se put ka efikasnijem poslovanju i radi se na smanjenju gubitaka i krađa struje.

V. d. direktora kaže i da će EPS imati mnogo bolјe rezultate u naplati i smanjenju gubitaka nego što je Svetska banka očekivala. Grčić je naglasio da je jedna od mera štednje i unifikacija voznog parka, na čemu se već radi.

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd