fbpx
Skip to main content
Savina Geršak

(FOTO+VIDEO 18+) BILA JE NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA GLUMICA! Na vrhuncu slave - NESTALA je bez traga...

Foto: Youtube printscreen/Duhsasekiromful
Svi su uzdisali za njom!

Savina Geršak je bila jugoslovenska glumica koja je svakom svojom pojavom na platnu mamila uzdahe muškaraca, a u isto vreme i zavist žena. Kada je bila na samom vrhuncu karijere, povukla se iz sveta glume i posvetila obrazovanju. Tada je Savina imala 28 godina.

SUPERDEKA: Bata Živojinović napravio SELFI! (FOTO)

Rođena u Ljubljani 1963. godine, i već kao tinejdžerka počela je da se bavi aktivno sportom - igrala je tenis gde je kao juniorka beležila je zapažene rezultate. Sa 16 godina bila je zvanično treća teniserka u zemlji, pa se u tom periodu preselila u Štutgart i počela da nastupa na profesionalnim turnirima po Evropi. Ipak, sudbina je odvela na drugu stranu pa 1981. godine vratila u Ljubljanu i upisala studije engleskog jezika.

Savina Geršak i Dragan Nikolić
Foto: Youtube printscreen/Duhsasekiromful

Pored sporta, ova lepotica se bavila i modelingom. Međutim u tom periodu se desio obrt. Savina nije ni završila prvu godinu studija, a već je dobila glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića "Smrt gospodina Goluže" iz 1982. godine. Nikolić je dugo tražio odgovarajuću glumicu za ulogu Anke koja je u scenariju opisana kao prelepa mlada udovica. Njena lepota bila je i ostala, uz prelepo oslikan stari Mostar, glavni kvalitet pomenute Nikolićeve drame, a Ljubiša Samardžić (tumačio naslovnu ulogu) ostao je u senci Savine Geršak i njene božanstvenosti.

Pored ove Nikolićeve drame Savina se pojavljivala i u ostvarenju istog reditelja dve godine kasnije, to je bio film "Čudo neviđeno" gde je igrala glavnu ulogu. Posle saradnje sa Nikolićem, Savna odlazi u italiju gde igra u nekoliko filmova.

BATI PONOVO POZLILO: Glumac ne može da govori, jedva pomera noge!

U periodu 1988-90 ova lepotica se pojavila u ukupno sedam filmskih naslova, uglavnom produciranih u Italiji. Najpoznatiji od pomenutih filmova su "Ponoćna jurnjava" (1990) sa Robertom Mičamom i Majklom Dudikofom i "Ugriz" (1989), i drugi deo italijanske horor franšize "Prokletstvo".

Ipak, životni put je odveo na drugu stranu. Savina je u svojoj 28. godini napustila glumu i jugoslovenski film je ostao je bez svoje nekrunisane "mis". Studije engleskog nije završila, ali je umesto toga upisala psihologiju i diplomirala u Rimu, gde je nastavila da živi i radi. Majka je dvoje dece (rodila je blizance u svojoj 44. godini), a profesionalno se bavi psihoterapijom, do današnjih dana.

Pročitajte i:

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd