Skip to main content
Tači i Mustafa

GDE JE ESKOBAR OMANUO, TAČI JE USPEO: Sve o NARKO PREDSEDNIKU Zmiji, što niste do sada znali!

Foto: Profimedia
Za razliku od pokojnog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, koji je ulaskom u politiku početkom osamdesetihtih „najavio“ kraj svoje krvave vladavine Južnom Amerikom, Hašim Tači, jedan od najpoznatijih evropskih kriminalaca uspeo je da se uzdigne do mesta predsednika Kosova.

Tači bi danas u Prištini trebalo da položi zakletvu, dok će sutra biti izvršena primopredaja dužosti između njega i odlazeće predsednice Atifete Jahjaga, a tom činu će prisustvovati većina ambasadora zemalja EU, odnosno onih zemalja koje su priznale Kosovo.

SLUČAJ "TAKOZVANA DRŽAVA KOSOVO": Tajni narko-projekat od 3 milijarde dolara!

Za Zmijom, kako mu je nekada bio nadimak, i dalje stoji poternica Srbije zbog krivičnog dela terorizma, a pored toga u mnogobrojnim izveštajima, kako KFOR-a, tako i srpske policije označen je kao vođa kriminalne grupe poznate kao „Drenička grupa“, u čije aktivnosti su uključeni i brojni članovi njegove porodice, kao i bivši borci OVK, piše Alo. Pomenuta grupa drži najmanje 15 odsto ukupnog broja kriminalnih poslova na KiM, koji se odnose na šverc oružja, trgovinu narkoticima, prostituciju, kradena kola i gorivo, kao i finansijske veze s članovima albanske, češke i makedonske mafije. Inače, Tačijeva sestra je udata za Sejdiju Bajruša, jednog od vođa albanske mafije.

poternica
Foto: Arhiva

NEK BAR NAUČE ŠTA NAM OTIMAJU! U ponoć pred Vidovdan sve reke teku KRVAVE!

- Tačijev blizak saradnik u organizovanju prostitucije, šverca narkotika i oružja je Džavit Haljiti, koji se između ostalog bavi i poslovima zastrašivanja, ucenjivanja, ali i eliminisanjem njegovih političkih protivnika - kaže za Alo izvor iz policije.

OSAM GODINA LAŽNE DRŽAVE: Ubistva, napadi i nasilje obeležili nazakonitu nezavisnost Kosova

Hašim Tači
Foto: Profimedia

Dobar deo novca zarađen na ilegalnim poslovima usmerava se u „politički put“ Hašima Tačija, dok se drugi deo dostavlja albanskim terorističkim grupama. Kad se uzme u obzir da je u utorak Europol i Evropski centar za nadzor droga i zavisnosti objavio izveštaj da građani EU na godišnjem nivo u potroše najmanje 24 milijardi evra na narkotike, jasno je koji je posao u ovom trenutku najisplativiji u organizovanom kriminalu.

OTROVNE REČI HARADINAJEVOG BRATA: Priština je inferiorna, premijer Srbije na Kosovu sprovodi svoj nacionalizam!

- Ilegalna proizvodnja i trgovina drogom ostaje jedno od najvećih i najinovativnijih kriminalnih tržišta u Evropi. Budući da postaje sve više uvezana s drugim oblicima kriminala, čak i s terorizmom, to postaje glavna pretnja unutrašnjoj sigurnosti Evropske unije - istakao je direktor Europola Rob Vejnvrajt.

KORUPCIJA U EULEKSU: Sporna Drenička grupa i prodaja srpske imovine

Kako se navodi u izveštaju, na trgovinu kanabisom otpada 38 odsto maloprodajnog tržišta, što donosi više od 9,3 milijarde evra na godišnjem nivou, dok je na drugom mestu heroin, koji donosi gotovo 6,8 milijardi evra. Opijum se uglavnom proizvodi u Avganistanu, a balkanska ruta je i dalje glavni koridor za ulazak heroina u EU, iako se pojavljuju nove rute iz Afrike, južnog Kavkaza, Sirije i Iraka.

PRAH SKUPLJI OD KOKAINA: Zaradite na legalan način 20 hiljada evra za kilogram!

Kokain je na trećem mestu, a maloprodajno tržište donosi 5,7 milijardi evra. Kolumbijske i italijanske kriminalne grupe su glavni snabdevači u Evropi, ali rame uz njih je albanska mafija.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd